Foto: Artūrs Igaveņš, Go4speed

Šāgada Latvijas rallija sezona ir noslēgusies, un komandas ar sportistiem jau sāk skatīties nākamā gada virzienā. Vieni no pirmajiem, kas atklājuši gaidāmās sezonas plānus, ir "ABN Autosports" komanda, kuras mērķi ir visai ambiciozi - "iekarot" Eiropas rallija čempionātu (ERČ).

"Plānojam ar vienu ekipāžu daļēji startēt Eiropas rallija čempionātā. Šobrīd ir sponsori, kas mums noticējuši un ir ieinteresēti, lai latvieši tuvāko gadu laikā varētu kļūt par Eiropas čempioniem. Diemžēl pirmajā sezonā runa ir tiki par 4 līdz 6 posmiem, bet ar to pietiek, lai mēs varētu runāt par iekļūšanu starp 10 labākajiem Eiropā," par komandas plāniem stāsta Gustavs Veitners, "ANB autosports" rallija komandas vadītājs.

Nauris Bruņinieks ir pozitīvi noskaņots jaunajai sezonai: "Braukt noteikti brauksim. Neesam vēl izlēmuši, vai startēsim ar šo pašu automašīnu un vai būsim redzami Latvijas čempionātā. Daudz kas, protams, atkarīgs no finansējuma. Ja būs iespēja braukt citā līmenī, tad mēs to noteikti darīsim."

Latvijas rallija sezonas noslēdzošajā posmā, rallijā "Latvija 2013", "ANB" komanda piedalījās ar divām ekipāžām – Zigurds Kalniņš un Atis Bruņinieks ar BMW automašīnu 2WD klasē, bet Nauris Bruņinieks un Mārtiņš Vitkovskis ar "Ford Fiesta R2" - R2 klasē.

R2 klasē "ANB" komandas ekipāža rallija finišā ieņēma 4. vietu, arī sezonas kopvērtējumā izcīnot 4. vietu. "Pirmā sezona ir aizvadīta, un, ņemot vērā, ka izlaidām divus posmus, ar rezultātu esam apmierināti. Protams, ka vēl daudz kas ir pašiem jāmācās un jāapgūst. Pietrūkst laika treniņiem, ko jūtam arī trasē un rezultātos. Šobrīd esmu gandarīts, ka sezona ir galā, jo ir liels nogurums. Esam veltījuši ļoti daudz enerģijas, lai varētu braukt ar šo automašīnu, par ko protams ir liels gandarījums," saka Nauris Bruņinieks.

Tikmēr pēdējā rallija posmā jaunā lomā iejutās Atis Bruņinieks, kurš bija pieņēmis izaicinājumu piedalīties kā stūrmanis Zigurdam Kalniņam. "Šajā rallijā man bija iespēja paskatīties uz ralliju no cita skatu punkta. Ar Zigurdu ļoti ātri sastrādājāmies un pierādījām, ka varam būt pat ātrāki par Andi Neikšānu, kas, protams, priecē," jauno pieredzi rallijā "Latvija" komentē Atis Bruņinieks. "Katrā ziņā sapratu, ka labprāt pats startētu rallijā ar jaudīgu BMW automašīnu," tā Atis. Ekipāža gan piedzīvoja izstāšanos 6. atrumposmā, kad to pievīla motors. Tobrīd Atis un Zigurds cīnījās par otro vietu 2WD klasē.

Kā zināms, Latvija ir iekļauta 2014.gada ERČ kalendārā kā otrais ziemas posms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!