Foto: Publicitātes foto

Šajā nedēļas nogalē, 5. un 6. augustā, Cēsu pilsētā un tās apkārtnē atkal varēs dzirdēt sporta auto rūķonu. Rallija "Cēsis 2022" ātrumposmos sacentīsies 62 ekipāžas no vienpadsmit valstīm. Sportistiem būs jāveic astoņi ātrumposmi ar kopējo distanci 87,44 km.

Rallija "Cēsis" atklāšanas ceremonija norisināsies piektdien, pulksten 18.30, Cēsu pilsētas Vienības laukumā. Pirmā ekipāža uz starta estakādes dosies pulksten 19 un jau piecpadsmit minūtes vēlāk startēs leģendārais Kārļu ātrumposms, kur sportistiem iespēja demonstrēt precizitāti, jo šajā ceļā vairāki sarežģīti un viltīgi elementi.

"Rallija maršruta karte īpaši veidota, domājot par skatītājiem, jo dos iespēju redzēt sešus no astoņiem ātrumposmiem. Noteikti redzēsim arī spraigas cīņas par godalgotajām vietām, jo dalībnieku sarakstā ir tādi vecmeistari kā Jānis Vorobjovs, Māris Neikšāns, Elviss Hermanis un Matīss Mežaks," atklāj rallija "Cēsis 2022" organizators Māris Millers.

"Nopietnu konkurenci jau pieredzējušajiem sportistiem pieteicis arī viens no šī brīža labākajiem braucējiem Latvijā – Mārtiņš Sesks. Ātru un atraktīvu braukšanu noteikti varēsim gaidīt no Ivo Ķilpja un Arta Ceriņa ekipāžas. Cēsiniekiem ir arī pašmāju sportisti, par kuriem turēt īkšķus, un aicinām trases malā atbalstīt vietējos sportistus: brāļus Emīlu un Kalvi Blūmus un debitantu Mārtiņu Ločmeli," norāda Millers.

Skatītāju ceļvedis pieejams mājaslapā rallijs.eu, tur atrodamas arī ātrumposmu kartes un apraksti, kā arī informācija par biļešu apmaiņas punktiem. Rallija rezultātiem tiešsaistē sekot varēs vietnē rallijs.eu, savukārt atklāšanas ceremonijas tiešraide tiks translēta rallijs "Cēsis" "Facebook" profilā, kur būs pieejama arī visa aktuālā informācija par rallija norisi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!