Foto: Publicitātes foto
Latvijas autokrosa čempionāta otrais posms Vecpils autotrasē bija aizraujoša izrāde skatītājiem, jo cīņa par uzvarām bija neprognozējama, ko papildināja arī vairākas iespaidīgas avārijas. Uzvaras LČ ieskaitē guva Jānis Balodis, Jānis Miščenko, Ints Jeršovs, Valters Zīverts un Imants Kolomenskis, informē Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) preses dienests.

Lielākajā daļā klašu uzvaras guva favorīti, tomēr sensācija notika 1600 klasē, kurā uz pjedestāla netika neviens no pirmā posma līderiem. Sacensību otrajā daļā klases līderpozīcijās nostabilizējās Jānis Balodis ar savu "Opel Tigra", kurš izrādījās neuzvarams arī A finālā. Cīņa par uzvaru bija sarežģīta, jo uzbrukumus līderim veica sekotāji Oskars Troika (SK "Vecpils"), Andis Kļava ("Autocross.lv autokrosa komanda") un fināla beigu daļā arī Jānis Grīnvalds (SK "Vecpils"). Balodis noturēja līderpozīciju un guva savu pirmo uzvaru Latvijas autokrosa čempionātā.

Otro vietu sasniedza Troika, trešo – apdzenot Kļavu – Grīnvalds. Klases favorīts Andis Vanters ("Autocross.lv II"), kurš dienu sāka kā pārliecinoši ātrākais braucējs, izstājās ātrumkārbas problēmu dēļ.

"2000 Super" klasē tika gaidīts līdera un čempiona Jāņa Miščenko (SK "Ogre") duelis ar pēdējā laika neveiksmju nomocīto konkurentu Juri Spīķi. Kulminācijas brīdis bija otrā kvalifikācija, kad pēc vairākkārtējiem kontaktiem cīņa noslēdzās ar Spīķa auto kūleņošanu. Miščenko finālā pārliecinoši uzvarēja.

Augstāko rezultātu Latvijas čempionātā sasniedza Gints Astrauskis ("Autocross.lv Autokrosa komanda"), gūstot otro vietu. Trešais – Normunds Krūze, kurš pēdējo divu apļu laikā trešo vietu izrāva, apdzenot divus konkurentus. Krūzem šī bija tikai otrā LČ sacīkste.

"Open" klasē tika gaidīts kopvērtējuma līdera Agra Bredika duelis ar pērno vicečempionu Intu Jeršovu ("Autocross.lv Autokrosa komanda"), jeb principiālā cīņa - "Mitsubishi" pret "Subaru". Duelis izdevās lielisks, abiem apmainoties ar kvalifikācijas uzvarām. Finālā Jeršovs uzvarēja startā, neatstājot Bredikam cerības uz uzvaru. Trešais – Eduards Iesalnieks ar aizmugures piedziņas "Toyota MR2".

"VAZ Klasika" klasē favorītam Imantam Kolomenskim (SK "Salaca") kvalifikācija nebija vienkārša, taču finālā atkal izdevās sasniegt pārliecinošu uzvaru. Otrā vieta Arnim Odiņam ("Autocross.lv II"), trešais – Edijs Zimza.

B600 bagiju klasē dažādu apsvērumu dēļ nevarēja startēt pirmo posmu uzvarētāji Jānis Baumanis un Kaspars Bumbiers. Jānis aizvadīja cīņu NEZ rallijkrosa posmā Dānijā, bet Kasparu apturēja personīgi iemesli. Rezultātā ceļš uz uzvaru brīvs bija trešajam spēcīgākajam klases braucējam Valteram Zīvertam (SK "Vecpils"). Aiz viņa finišēja Dāvis Aupe un Dmitrijs Kabanovs.

Notika arī sacensības bērnu Beta bagiju klasē - taja pārliecinoši ātrākais bija sezonas līderis Daniels Špaks.

Sacensību laikā tika piedzīvotas vairākas iespaidīgas avārijas. Jura Spīķa kūlenis pēc cīņas ar Miščenko bija gana iespaidīgs, tomēr to pārspēja Rolanda Lebedoka neveiksme šī paša brauciena startā, kad pēc kontakta ar konkurentiem auto trāpīja valnī un apmeta vairākus kūleņus. Finālā 1600 klasē kūleņošanu piedzīvoja Kaspars Silenieks, bet "Open" klases finālā iekšmalas valni taranēja Nils Bernāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!