Latvijas autosporta komanda "Sports Racing Technologies" piesaistījusi amerikāņu pilotu Ostinu Dainu dalībai ziemas rallijkrosa seriāla "RallyX on Ice" trijos posmos, informē komandas preses dienests.

Ziemas rallijkrosa seriālā "RallyX on Ice" Austins startēs ar rallijkrosa "RX Lites" klases pilnpiedziņas automašīnu, ko "SRT" komanda iegādājās 2015. gadā. Pirmais, kurš šo mašīnu izmēģināja, bija pasaules rallijkrosa braucējs Reinis Nitišs, kurš ar to startēja pagājušā gada "RallyX on Ice".

Dains ar "SRT" komandas auto uz starta izies "RallyX on Ice" otrajā, trešajā un ceturtajā posmā. Divi pirmie no tiem notiks Norvēģijā, vidējais - Zviedrijā.

"Mums ir svarīgi, ka mūsu komandai uzticas. Prieks, ka ar komandu vēlas sadarboties dažādu valstu sportisti," saka "SRT" komandas menedžeris Artūrs Priednieks. "Rallijkross uz ledus ir ļoti interesantas sacīkstes gan sportistiem, gan skatītājiem. Sacīkstes ir ātras, dinamiskas, parasti īsas, tāpēc sportistiem jābūt ātriem un maksimāli koncentrējušiem jau no pirmās sekundes."

"Zviedrijā esmu viesojies pēdējās divas ziemas, lai ar "RX Lites" mašīnu brauktu pa ledu," saka Ostins Dains. "Pirms manas pirmās sezonas "Supercar" klasē "Global Rallycross" sacīkstēs daudz ko esmu mācījies no Andreasa Eriksona, tāpat kā no mana komandas biedra GRC sacīsktēs Patrika Sandela. Esmu pārliecināts par savām izredzēm "RallyX on Ice" sacīkstēs. Un tomēr tas ir rallijkross, tad jau redzēsim, kas notiks!"

Seriāla iniciators ir "Olsbergs MSE" rallijkrosa komandas vadītājs Andreass Eriksons, kurš pēdējās desmitgadēs allaž izcēlies ar rallijkrosu attīstošām idejām, piemēram, sporta veida ieviešanu Amerikā un "RX Lites" klases izveidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!