Foto: facebook.com/MotoklubsXKROSS
Latvijas izlase blakusvāģu motokrosā sestdien izcīnīja piekto vietu Francijā notiekošā Eiropas Nāciju kausa kvalifikācijas sacensībās.

Kvalifikācija Latvijai iesākās ļoti veiksmīgi, jo A grupas sacensībās Jāņa Daidera un Kaspara Stupeļa ekipāža no starta aizbrauca vadībā, panākumu nosargājot līdz pat finišam.

Turpinājumā B grupā pieredzējušais Māris Rupeiks duetā ar 2009. gada pasaules čempionu Kasparu Liepiņu izcīnīja sesto vietu, bet C grupas kvalifikācijas sacensībās Modris Štelle pārī ar lietuvieti Konstantīnu Belecku bija astotie.

Līdz ar to, skaitot divus labākos rezultātus, Latvija tika pie septiņiem punktiem, kas kvalifikācijā deva piekto vietu. Labākos rezultātus ar trim punktiem sasniedza ierastās favorītes Beļģija un Nīderlande, bet pa sešiem punktiem savāca Francija un Čehija.

Beļģijas izlasē ir arī divi latviešu kantētāji - šī gada pasaules vicečempioni Bens Adriansens un Lauris Daiders izcīnīja trešo vietu kvalifikācijas A grupā, bet Mārvina Vanlušena un Haralda Kurpnieka ekipāža guva otro vietu B grupā.

Sacensības tiks aizvadītas svētdien.

Latvijas izlase Nāciju kausā motokrosā ar blakusvāģiem no 2004. līdz 2012. gadam allaž stājās uz goda pjedestāla, gūstot uzvaras 2005. un 2007. gadā, izcīnot piecas otrās un divas trešās vietas. 2013. gadā sacensības tika atceltas pēc tam, kad bojā gāja angļu kvadriciklu sportists, turklāt Rupeiks guva dzīvību apdraudošas traumas, savukārt pēdējos divos gados Latvija sacensībās nebija pārstāvēta.

Nestartējot Latvijas izlasei, pērn Stupelis palīdzēja Nīderlandei triumfēt Nāciju kausā, bet 2014. gadā Elvijs Mucenieks un Liepiņš bija čempioni Beļģijas rindās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!