Foto: Publicitātes attēli
Pieticīgi Dakaras ralliju svētdien Argentīnā uzsāka vienīgā Latvijas ekipāža Māris Saukāns/Andris Dambis, kuri "Team Latvia" rindās startē ar unikālo "OSCar eO" automašīnu.

57 kilometrus garajā pirmajā posmā Saukāns/Dambis ieņēma vien 123.vietu, uzvarētājam krievam Leonīdam Novickim ("Monster Energy X-Raid Team") zaudējot 41:34 minūtes.

Vēl no "Team Latvia" sacensībās startē Antons Grigorovs ar stūrmani Aināru Princi, kuri pirmajā posmā ieņēma 53.vietu (+13:56 minūtes).

Savukārt "RE Autoclub" pārstāvošās Krievijas ekipāžas sacensībās startēja veiksmīgāk. Iļjas Kuzņecova vadītais auto ierindojās 17.vietā (+3:49 minūtes), Antons Meļņikovs bija 51.vietā (+13:15 minūtes), bet Aleksandram Terentjevam 140.vieta (+viena stunda un 4:40 minūtes).

Pirmais posms Argentīnā sportistiem bija domāts kā neliela iesildīšanās, jo jāveic vien 57 kilometri no Mardelplatas līdz Santarosai. Kopumā sacensībās piedalīsies 179 motociklisti, 30 kvadriciklu braucēji, 161 vieglās automašīnas un 74 smagie auto.

Pirmie trasē devās motociklisti, un ar pirmo numuru startēja pazīstamais spānis, viens no galvenajiem kandidātiem uz uzvaru kopvērtējumā Marks Koma. Spānis gan pirmajā posmā finišēja tikai otrais, 14 sekundes zaudējot posma uzvarētājam Fransisko Lopesam no Čīles. Trešais starp motociklistiem bija argentīnietis Havjers Picolito (+27 sekundes).

Lai gan pirmais posms nav no grūtākajiem, vairākiem sportistiem nācās jau saskarties ar tehniskām problēmām, bet vēlāk rallijs prasīja pirmo upuri - pēc kritiena bojā gāja argentīniešu motobraucējs Huans Martiness Voero.

Izstāties nācās DĀR bijušajam motobraucējam Alfijam Koksam, kurš šogad startēja automašīnu konkurencē ar "Volvo XC 60". Koksa vadītā auto distances laikā aizdegās, uguns pilnībā sabojāja "Volvo", bet pilots un viņa stūrmanis Jirgens Šrēders tika cauri ar izbīli.

Motociklistu konkurencē ar problēmām saskārās francūzis Šarls Šneiders, kuram gan izdevās "atdzīvināt" savu "Sherco" motociklu un viņš pirmdien turpinās sacensības.

Ar problēmām vieglo automašīnu klasē saskārās Nasera Al-Atijaha un Robija Gordona vadītie "Hummer", kuri uz brīdi bija spiesti apstāties. Abām divām ekipāžām izdevās salabot "Hummer" mašīnas un tās turpinās Dakaras ralliju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!