Foto: AFP/Scanpix/LETA

Divkārtējais Latvijas čempions rallijā Kalle Rovanpere no Somijas svētdien pasaules meistarsacīkšu (WRC) otro posmu – Arktikas ralliju – noslēdza otrajā vietā aiz igauņa Ota Tanaka.

2019. gada pasaules čempions Tanaks ("Hyundai i20") pirmajās divās dienās iekrāja drošu pārsvaru un summā 20 gadus veco mājinieku favorītu Rovanperi ("Toyota Yaris") apsteidza par 17,5 sekundēm. Aiz Rovanperes 2,3 sekundes palika beļģis Tjerī Nevils ("Hyundai i20").

Rovanpere uzvarēja pēdējā ātrumposmā, nopelnot piecus bonusa punktus, un pirmo reizi karjerā kādā no WRC rallijiem izcīnīja otro vietu.

Pirmā posma, Montekarlo rallija, uzvarētājs Sebastjans Ožjērs no Francijas ("Toyota") sestdienas pēdējā ātrumposmā iebrauca kupenā, svētdien ralliju noslēdzot 20. pozīcijā.

Vairāk nekā pusminūti aiz pirmā trijnieka palika īrs Kreigs Brīns, piektais bija brits Elfins Evanss, bet pirmo sešinieku noslēdza japānis Takamoto Kacuta.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis pēc diviem posmiem ir Rovanpere, kurš iekrājis 39 punktus, par četriem punktiem mazāk ir Nevilam, bet par astoņiem punktiem iepaliek Ožjērs un Evanss.

Sezonas trešais posms plānots pēc diviem mēnešiem Horvātijā. Šosezon iecerēti 12 etapi, no kuriem septītais norisināsies Igaunijā.

Iepriekšējā sezonā čempiona tronī atgriezās Ožjērs, kurš izcīnīja savu septīto titulu karjerā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!