Foto: AFP/Scanpix/LETA

Divkārtējais Latvijas čempions, Somijas pilots Kalle Rovanpere svētdien uzvarēja pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonas trešajā posmā – Horvātijas rallijā.

21 gadu vecajam Rovanperem šī bija ceturtā WRC uzvara karjerā, iepriekšējās divas izcīnot pērn Igaunijā un Grieķijā un vienu šosezon Zviedrijā.

Rovanpere ("Toyota Gazoo") bija ātrākais visos ātrumposmos, izņemot pirmspēdējo, kurā uz slapja ceļa ātrāks izrādījās igaunis Oto Tenaks ("Hyundai Shell Mobis"), taču pēdējā posmā ātrākais atkal bija Somijas pilots.

Otro vietu ieņēma Tenaks, kurš kopvērtējumā Rovanperem zaudēja vien 4,3 sekundes, kamēr trešais bija beļģis Tjerī Nevils ("Hyundai Shell Mobis"), piekāpjoties uzvarētājam divas minūtes un 21 sekundi.

Kopvērtējuma līderis ar 76 punktiem ir Rovanpere, otrajā pozīcijā ar 37 punktiem ir Nevils, bet trešo vietu ar 30 punktiem ieņem Īrijas pilots Kreigs Brīns ("M-Sports Ford").

Titulētie francūži Sebastjans Lēbs un Sebastjans Ožjērs, kuri aizņēma pirmās divas vietas Montekarlo rallijā, negrasās aizvadīt pilnu sezonu un nestartēja ne otrajā posmā Zviedrijā, ne trešajā posmā Horvātijā.

Pērn savu astoto WRC titulu karjerā izcīnīja Ožjērs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!