Foto: facebook.com/lokomotivelv
Pasaules čempionāta spīdvejā sestdien Daugavpils trekā aizvadītajā Latvijas "Grand Prix" izcīņā uzvarēja Polijas sportists Pjotrs Pavlickis, kamēr pašmāju braucējs Maksims Bogdanovs ieņēma astoto vietu.

Pavlickis sacensībās tika pie 18 punktiem, aiz sevis atstājot tautiešus Patriku Dudeku un Maceju Janovski, kuri tika attiecīgi pie 16 un 13 punktiem, kamēr finālā iekļuva, bet tur nefinišēja austrālietis Džeisons Doils.

Savukārt Daugavpils "Lokomotīves" braucējs Bogdanovs aizkļuva līdz pusfinālam, pirms tam uzvarot divos no pieciem saviem startiem, tomēr cīņā par vietu finālā viņš savā pusfinālā palika pēdējais.

Bogdanovs sacensības noslēdza ar astoņiem punktiem.

Pavlickis aizvadīja teicamu sacīksti, jo uzvarēja piecos no septiņiem braucieniem.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc trīs no 12 posmiem līderis ar 38 punktiem ir Dudeks, kuram punktu zaudē Doils un pērn "Lokomotīvē" startējušais zviedrs Frēdriks Lindgrēns, kurš uzvarēja iepriekšējā popsmā Polijā. Lindgrēns Daugavpils posmā palika vien 13. vietā 16 dalībnieku konkurencē.

Savukārt Bogdanovs, kurš šajās sacensībās startēja ar mājinieka īpašo uzaicinājumu jeb "wild card", pasaules čempionāta kopvērtējumā ar astoņiem punktiem ir 16. vietā, taču viņš citos posmos nestartēs.

Nākamais pasaules čempionāta posms 10. jūnijā notiks Čehijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!