Latvijas junioru izlase motokrosā ar teicamiem panākumiem iesākusi Beļģijā notiekošo "Coupe de l'Avenir" jeb Nākotnes cerību kausa izcīņu — kvalifikācijā MX65 klasē izcīnīta uzvara, MX85 komanda otrajā vietā un "Open" klasē – 9. vieta.

Jaunākie Latvijas junioru izlases dalībnieki kvalifikācijā izcīnīja pārliecinošu uzvaru. Uzvarēja MX65 klasē Jānis Mārtiņš Reišulis ("Elkšņi"), trešajā vietā finišēja Markuss Ozoliņš ("Kalsnava"), kurš visu braucienu turējās otrajā vietā, bet Markusam patraucēja par apli iepalikušais sportists, kuru jaunais motokrosists aizķēra un piedzīvoja kritienu. Tomasa Šaicāna ("Salacas Kauss") motociklu piemeklēja tehniskas problēmas un kvalifikācijā viņš brauca līdz noteiktajam līkumam, lai ieskaitītu izlases sniegumu, tad nodeva moci mehāniķiem. Braucamrīks salabots un zināms, ka finālsacensībās piedalīsies visi trīs Latvijas jaunie sportisti.

MX85 klasē labākais rezultāts kvalifikācijā Edvardam Bidzānam ("MX Moduls") – 2. vieta, kā arī izcelts starts un ātrākais apļa laiks. Kārlis Alberts Reišulis finišēja 4. vietā, bet 18. vietā Aleksis Araids (abi — "Rodeo"). Savukārt visi kopā kvalifikācijā 14 izlašu konkurencē izcīnīja otro vietu.

"Open" klasē no 42 sportistiem Nikam Niklāvam Sūnam ("Kristera Serģa motoklubs") 9. vietā, Rainers Žuks ("ASRT") 22. vietā, bet Ralfs Edgars Ozoliņš ("Salacas Kauss") — 35. vietā.

"Pirmā sacensību diena veiksmīgi aizvadīta, sportisti šajā trasē jūtas salīdzinoši ērti un pārliecināti," saka Latvijas junioru izlases vadītājs Fīlips Kempelis. "Īstā sacensību diena ir svētdiena, MX65 klases sportistiem paredzēti divi braucieni, savukārt MX85 un "Open" – trīs. Treneri sapulcē sapratīs, kurš sportists no kuras vietas pie starta barjeras stāsies, kādas bija šodienas kļūdas un ko nepieciešams uzlabot. Kā bija gaidāms, "Open" klases puišiem iet visgrūtāk, jo mūsējie ir jaunākie un citu valstu sportistiem vairāk pieredzes. Katrs nobrauca savu spēju robežās, tomēr, ja izdosies visas šodienas mazās aizķeršanās pārvērst pozitīvā virzienā, būs arī rezultāts, par kuru visi būs priecīgi."

Latvijas Junioru izlasē šogad kā padomdevēji un treneri darbojas Arnis Kalniņš, Roberts Justs, Dāvis Ivanovs un Gints Filipsons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!