Foto: Ģirts Kehris
Svētdien, 8. oktobrī, Latvijas Junioru izlase motokrosā kopvērtējumā izcīnīja septīto vietu Eiropas junioru nāciju motokrosā "Coupe de l'Avenir", portālu "Delfi" informēja komandas pārstāvji.

Tieši tāpat kā kvalifikācijā – visas Latvijas izlases komandas: 65 kubikcentimetru (EMX65), 85 kubikcentimetru (EMX85) un "Open" klasēs - katra izcīnīja astoto vietu starpvalstu konkurencē, savukārt kopvērtējumā izlase ierindojās septītajā vietā.

Individuāli labākos rezultātus no Latvijas izlases demonstrēja Tomass Šileika (titulbildē), kas otrajā braucienā finišēja labāko trijniekā, bet kopvērtējumā starp 42 braucējiem viņš izcīnīja piekto vietu.

Treija atzīmē, ka mazākajiem sportistiem bija divi braucieni, savukārt 85 kubikcentimetru (EMX85) un "Open" klašu braucēji veica trīs braucienus.

"No izlases sportistiem īpaši vēlos uzslavēt Tomasu Šileiku, kas uzrādīja lielisku sniegumu un otrajā braucienā spēja izcīnīt otro vietu. Lieliski izturēja izlases kapteiņa godu un bija paraugs mazākajiem sportistiem. Prieks par Kirila Maslova drosmi, pēc vakardienas kritiena veica savu uzdevumu, un, lai palīdzētu saviem komandas biedriem, šķērsoja startu un pārbrauca pirmo līkumu, lai viņa rezultāts būtu kopvērtējumā," pauda Latvijas Junioru izlases vadītājs Fīlips Kempelis.

Latvijas Junioru izlasi 2017. gadā MX65 kubikcentimetru klasē pārstāvēja Jānis Mārtiņš Reišulis (X99/Slīterāni), Kirils Maslovs (XskillRacingTeam) un Kristers Janbergs (Rodeo). MX85 kubikcentimetru klases piloti bija Aleksis Araids (Rodeo), Edvards Bidzāns (MX Moduls) un Kārlis Alberts Reišulis (X99/Slīterāni). Savukārt "Coupe" komandas sastāvs (MX125 klases sportists līdz 17 gadu vecumam, MX2 un "Open" klases sportisti līdz 21 gadu vecumam) bija Rainers Žuks (ASRT) un Tomass Šileika (ASRT), kā arī Niks Niklāvs Sūna (Kristera Serģa motoklubs).

Latvijas Junioru izlasē šogad kā padomdevēji un treneri darbojās – Arnis Kalniņš, Roberts Justs un Ronalds Strazds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!