Foto: Publicitātes foto
Latvijas komandas „RE Autoclub” ekipāža Roberts Elbakjans un krievu stūrmanis Aleksandrs Terentjevs juniors ar automašīnu „Moskvitch 408” piedalīsies Montekarlo vēsturiskajā rallijā, portālu „Delfi” informēja komandas pārstāvis Renārs Buivids.

Nedēļu pēc atgriešanās no Dienvidamerikā notikušā Dakāras rallijreida „Re Autoclub” jau 15. reizi startēs Montekarlo vēsturiskajā autorallijā.

„RE Autoclub” tālo ceļu uz autorallija starta vietu Barselonu uzsāka ceturtdien, dodoties līdz Ventspilij, no kurienes prāmis nogādās līdz Vācijai. Pēc tam jau pārbrauciens līdz Barselonai.

„Automašīna ir sagatavota lieliski. Par to varējām pārliecināties arī tehniskajā apskatē, jo „Moskvitch 408” saņēma atļauju piedalīties satiksmē bez jebkādiem aizrādījumiem,” uzsver „RE Autoclub” direktors un vēsturiskā autorallija pilots Roberts Elbakjans. „Startējot no Barselonas, mūs gaida nopietns pārbaudījums – 1000 kilometru distance ar laika limitu 13 stundas. Sākotnēji bija iecerēts rallijā piedalīties ar četrām automašīnām, taču Krievijas pārstāvju plāni dažādu iemeslu dēļ mainījās. Līdz ar to radās lieliska iespēja pašam pie „Moskvitch” stūres pārliecināties par paveikto darbu „RE Autoclub” boksos.”

Līdz šim „RE Autoclub” sadarbojies ar sportistiem, kuri piedalījušies vēsturiskajā Montekarlo autorallijā. Rīgā gatavoti dzinēji „SAAB” un „Lada” automašīnām, bet šis gads būs īpašs, jo prestižajā pasākumā atkārtoti debitēs „Moskvitch” un „Volga” spēkrati. Latvija būs pārstāvēta arī ar vairākiem „Jaguar”.

Montekarlo vēsturiskajam autorallijam pašreiz pieteiktas 306 automašīnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!