Biķernieku trasē sestdien norisinājās apvienotā Latvijas-Lietuvas rallijkrosa čempionāta otrais sacensību posms, kurā uz starta devās vairāk nekā 70 braucēji septiņās ieskaites klasēs, un debitants Jorens Ikers izcīnja uzvaru "Super 2000" klasē, savukārt "Supercar" klasē ātrākais bija Edijs Ošs, informēja organizatori.

Šajās sacensībās nervus kutinošus momentus sagādāja "Super 2000" klases fināla brauciens. 17. gadus jaunais debitants Jorens Ikers spēja, no otrās rindas – ārējās malas, izrauties priekšgalā un pēc pirmā līkuma doties aplī pirmajā pozīcijā. Konkurentiem iesaistoties dažādos sacensību incidentos, jaunajam pilotam izdevās noturēt pietiekamu attālumu no tuvākā konkurenta un uzvarēt savas pirmās sacensības.

Ikers atzina, ka pēc uzvaras emocijas novaldīt bija ļoti grūti novaldīt emocijas. "Šīs ir tikai manas trešās sacensības, pirmajās divās, kurās piedalījos avarēju un tad kaut kas šāds – uzvara," stāstija Ikers. "Pirmajās divās kvalifikācijās man gāja ļoti labi, taču, trešajā braucienā, starta incidenta dēļ sagriezos, fināla braucienā ne pārāk laba starta pozīcija - otrā rinda. Šīs bija manas pirmās sacensības lietus apstākļos, tāpēc pirmajā aplī daudz bremzēju, sākumā vispār nezināju kā jābrauc, taču, ar laiku, pieradu. Fināla brauciena startā atrados otrās rindas ārmalā, kur uz seguma nebija gumija, kas man, šajos laikapstākļos, ļāva startā izrauties. Uz nākamajiem posmiem skatos ļoti ambiciozi - vēlos uzvarēt!"

Spēcīgākajā čempionāta klasē "Supercar" uz starta izgāja gan esošie favorīti, gan divi debitanti. Viņu starpā bija "LADA RX" klases vicečempions Mārcis Martinovs un "Super 1600" klases čempions Arnis Odiņš. Visas dienas garumā ļoti labu sniegumu uzrādīja šī brīža kopvērtējuma līderis Edijs Ošs, uzvarot arī klases fināla braucienā.

Edijs Ošs bija apmierināts "ar vēl vienu mazu uzvariņu, kas atkal ielikta kabatā", taču galvenos sev uzstādītos mērķus viņš vēl neesot sasniedzis.

"Pirmā kvalifikācija bija laba, otrajā sarkanie karogi, riepas jau bija uzkarsušas, mēs nebijām pielāgojuši programmu mašīnai, tāpēc nevarējām nobraukt kā gribētos. Lietus apstākļiem nebijām gatavojušies! Tāds ir iznākums - starts neizdevās un viss bija jāizdara trasē," stāstīja Ošs. "Biķernieku trase ļoti mainās slapjā un sausā laikā - mainās gan ātrumi, gan trajektorijas, it īpaši uz starta. Nākamais posms norisināsies Igaunijā, šajā trasē jau esmu iepriekš braucis, tā man patīk, tāpēc domāju, ka ar šo posmu nebūs problēmu. Uz svētdienu, "RallyX" posmu, skatāmies piesardzīgi - netiecamies paveikt varoņdarbus, galvenais mērķis ir mācīties un gūt pieredzi."

Svētdien, 10. jūlijā, cīņas turpināsies Ziemeļvalstu rallijkrosa čempionāta "RallyX" sestajā posmā, Biķernieku trasē. Cīņās dosies astoņi latviešu braucēji. "Crosscar" klasē Reinis Nitišs, Ronalds Baldiņš un Jānis Baumanis. "2WD Open" klasē Kristaps Grunte, viņam pievienosies vēl trīs latvieši, Raivis Galviņš, Māris Druva un Ralfs Igaveņš. "Supercar" klasē Latviju pārstāvēs Edijs Ošs.

Labākie Latvijas-Lietuvas rallijkrosa čempionāta otrajā posmā:

Yaris Cup

1. Markuss Ūtēns

2. Linards Jasons

3. Toms Bumbiers

Lada RX

1. Mārtiņš Muraška

2. Andris Krastiņš

3. Normunds Dobums

Super 1600

1. Janno Ligurs (Igaunija)

2. Valdas Mikužis (Lietuva)

3. Ritis Gurklis (Lietuva)

Super 2000

1. Jorens Ikers

2. Marko Muru (Igaunija)

3. Jānis Miščenko

BMW RX 3000

1. Kārlis Nebars

2. Kristaps Kronbergs

3. Lukas Sidabras (Lietuva)

Xtreme bagiji

1. Reinis Nitišs

2. Elias Svensons (Somija)

3. Riku Huka (Somija)

Supercar

1. Edijs Ošs

2. Mārcis Martinovs

3. Andri Ouns (Igaunija)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!