Foto: Publicitātes foto
Svētdien vēlu vakarā Polijas pilsētā Augustovā noslēdzās pasaules čempionāta trešais posms enduro formulām uz ūdens, kurā "Balt-Yaht" starptautiksā komanda ar Latvijas pilotiem Uvi un Ati Slakteriem, poli Barteko Maršaleku un krievu Staņislavu Kurcinovski izcīnīja trešo vietu.

Augustovā norisinājās trešais un noslēdzošais posms pasaules čemiopnātā enduro sacensībās formulām uz ūdens, kas atbilst klasēm F1, F2 un F4.

Pirmais posms maijā notika Francijas pilsētā Ruānā, kas ir leģendāras ūdens motosporta sacensības, jo šogad norisinājās jau 51 reizi, bet otrais posms arī notika Augustovā denu iepriekš.

Komanda "Balt-Yaht" sacensību otrajā posmā avarēja, bet saglabāja piekto vietu.

"Pateicoties mehāniķu profesionalitātei un lielajām darba spējām, komanda pēc avārijas pa nakti saveda laivu tehniskā kārtībā un varējām ne tikai finišēt trešā posma sacensībās, bet pat kāpt uz pjedestāla pēc trešās vietas kausa," saka "Balt-Yaht" komandas pilots Uvis Slakteris. "Viegli jau tas nebija, jo Atis pēc vakardienas kūleņa startēja ar stiprām sāpēm un kustību ierobežojumiem. Bet komanda bija ļoti saliedēta un motivēta un katram visu izdarot pēc labākās iespējas, tikām pie Pasaules čempionāta kausa. Tas mums dod pamatotas cerības, ja negadās kāda ķibele, nākošajā Pasaules čempionātā cīnīties par vēl augstāku vietu."

Uzvaru gan posmā, gan kopvērtējumā izcīnija vairākkārtējie pasaules čempioni Francijas komanda "Navikart".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!