Foto: A.Tālmanis
Pēc aizvadītā rallija "Kurzeme", kas bija Latvijas rallija čempionāta priekšpēdējais posms, kļuva zināmi vēl triju šāgada čempiona titula ieguvēji - Aivis Egle/Andis Dauga N4 klasē, Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs R2 ieskaitē un lietuvieši Roks Kvaraciejs/Mindaugs Čepulis R4 klasē.

Mārtiņš Svilis/Ivo Pūķis šāgada Latvijas čempionu titulu A+ klasē sev bija nodrošinājuši vēl pirms rallija "Kurzeme".

Visas pieminētās ekipāžas Latvijas rallija čempionāta vērtējumā ir ieguvušas tik daudz punktu, ka pēdējā sezonas posmā, rallijā "Latvija" viņu pirmo vietu nevar vairs apdraudēt neviens, pat ja jaunizceptie čempioni tajā nestartē vai izstājas.

Toties par sudraba un bronzas medaļām cīņa turpināsies arī sezonas pēdējās sacensībās. Prestižākajā, N4 klasē, uzreiz trīs ekipāžas pretendē uz sudraba godalgām - krievi Aleksejs Lukjaņuks/Aleksejs Arnautovs, kuri bija vienīgie Egles konkurenti cīņā par titulu, taču izstāšanās rallijā "Kurzeme" pārvilka svītru šīm cerībām; igauņi Timmu Korge/Erki Pintss un Jānis Vorobjovs/Artūrs Žeibe. Nosauktās trīs ekipāžas kopvērtējumā šķir astoņi punkti.

Vorobjovs medaļu pretendentu kompānijai pievienojās tieši pēc rallija "Kurzeme", kurā guva uzvaru klases vērtējumā, un ja viņš būs ātrākais arī rallijā "Latvija", sudraba medaļas Jānim ir kabatā. Gan pie nosacījuma, ka Lukjaņuks nefinišē augstāk par ceturto vietu. Ja Krievijas ekipāža izcīna trešo vietu, viņi ir šāgada Latvijas rallija vicečempioni.

Savukārt Timmo Korgem, lai sezonas beigās kāptu uz goda pjedestāla otrā pakāpiena, rallijā "Latvija" jāiegūst par septiņiem punktiem vairāk nekā Lukjaņukam, jo šobrīd abas ekipāžas kopvērtējumā šķir seši punkti.

A+ klasē aiz Sviļa muguras var izvērsties ne mazāk spraiga cīņa, jo uz sudrabu šobrīd pretendē četras ekipāžas. Piedalījies tikai trijos nu septiņiem posmiem, otrais kopvērtejumā ir Raimonds Kisiels, bet divus punktus no viņa atpaliek lietuvietis Mindaugs Daunarovičs, trīs - Aleksandrs Grīva, desmit - krievs Jurijs Aršanskis.

R4 klasē atlikušos medaļu komplektus savstarpēji var sadalīt tikai divas ekipāžas - krievi Aleksandrs Mihailovs un Vasīlijs Grjazins, kurš šai ieskaitē uzvarēja pagājušosezon. Tā kā Vasīlijam šogad ir salīdzinoši apjomīgāks starptautisko sacensību kalendārs, Latvijas čempionātā viņš pāris posmus ir izlaidis.

R2 klasē ne tikai zelta, bet arī sudraba medaļas jau ir "aizņemtas" - pat ja "OKartes Autosporta Akadēmijas" komandas pilots Kristaps Feldmanis rallijā "Latvija" uzvar klasē un vēl iegūst divus papildus punktus par uzvaru "Power Stage" ātrumposmā, viņš kopvērtējumā nevar apsteigt Emīlu Blūmu, par Ralfu Sirmaci jau nemaz nerunājot - Ralfa pārsvars ir 51 punkts! Ja Emīls iegūst kaut vienu punktu, viņa otrā vieta vairs nav pārspējama. Toties junioru ieskaitē Kristaps un Emīls gan var pacīnīties, tajā abus šķir tikai viens punkts.

2WD klasē situācija ir pavisam skaidra - neatkarīgi no rallija "Latvija" iznākuma, labāko duets paliek nemainīgs - pirmais ir Edgars Balodis, otrais Oskars Laivenieks. Lietuvieti Jonasu Pipiru kopvērtējumā vēl var apsteigt Uldis Lepiksons, ja vien startē šajā rallijā.

Komandu vērtējumā vislielāko kausu pārliecinoši ir nodrošinājusi "OKartes Autosporta Akadēmija", kam jau tagad ir divreiz vairāk punktu nekā ASRT komandai. Toties uz sudrabu var pretendēt arī "Senators-Ciedra RT" komanda.

Kā zināms, mūsu rallija sezonu tradicionāli noslēdz rallijs "Latvija", kas šogad risināsies 21. un 22.septembrī. Šīs sacensības Latvijas rallija kartē atgriezīs Cēsis, kur rallijs nav noticis pēdējos piecus gadus. Otrajā sacensību dienā, 22.septembrī, ekipāžas trauksies pa Tukuma puses ceļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!