Latvijas rallija čempionātā pienākusi kārta pirmajam "apmaiņas rallijam" - mūsu meistarsacīkšu ceturtais posms risināsies Igaunijā, Rakveres apkārtnē.

"Grossi Toidukaubad Viru Rally 2014" rīkotāji informē, ka šogad trasē ir iekļauti vairāki jauni ātrumposmu ceļi, bet skatītājiem īpaši interesanti sacensības būs vērot "Kehala Ring" autokrosa trasē, kas iekļauta pat vairākos ātrumposmos.

Rallijs sāksies piektdien, 13.jūnijā, ar pilsētas superspeciālo ātrumposmu Rakverē, un turpināsies sestdien, 14.jūnijā, ar grants ātrumposmiem reģionā. Organizatori norāda, ka šajās sacensībās vairāk nekā pārējos Baltijas rallijos būs izmantots asfalts - šā seguma sekcijas būs teju visos ātrumposmos.

Pieteikšanās sacensībām noslēgsies piektdien, 7.jūnijā, un šobrīd rallijam ir pieteikušās 73 ekipāžas. Latvija tiks pārstāvēta visai pieticīgi - tikai ar septiņām ekipāžām, taču tā kā mūsu čempionāts ir atklāts, daudzi no igauņu, krievu un lietuviešu braucējiem pelnīs punktus arī Latvijas meistarsacīkšu vērtējumā. No spēcīgākajiem braucējiem Viru rallijam pieteikušies krievs Aleksejs Lukjaņuks, lietuvieši Vītauts Šveds un Martins Samuitis, no Latvijas - Jānis Vorobjovs.

Ātrumposmu kartes būs atrodamas žurnālā "Autoleht", rallija laikā darbosies rallija radio (99,6 Mhz), kurā komentāri par sacensībām būs arī latviešu valodā.

Kā ziņojām, Igaunijas rallija čempionāta posms būs rallijā "Kurzeme" augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!