Foto: Rihards Baumanis

2017. gada Latvijas rallija čempionāts (LRČ) sāksies janvāra vidū ar ralliju "Alūksne", kam līdz šim bija rallijsprinta un rallija čempionāta kandidātposma statuss, liecina publicētie sacensību dokumenti.

Lai arī pagaidām vēl 2017. gada Latvijas rallija čempionāta kalendārs vēl nav apstiprināts pilnībā, zināms, ka pirmais posms risināsies 13. un 14. janvārī Alūksnē.

Rallijs "Alūksne", kas notiek kopš 2011. gada, nākamgad būs ne tikai LRČ un Latvijas rallijsprinta čempionāta posms, bet arī Igaunijas rallija un Lietuvas rallijsprinta čempionāta pirmais posms.

Kopējais ātrumposmu garums rallijā būs līdz 105 km, rallijsprintā - līdz 70 km, kopējais trases garums rallijā - līdz 335 km, rallijsprintā - līdz 237 km. Maksimālais ekipāžu skaits abās ieskaitēs - 50.

Rallija vērtējumā būs iekļauti 10 ātrumposmi, no kuriem trīs būs nakts "dopi", rallijsprintā - septiņi. Garākais ātrumposms plānots līdz 14,99 km, īsākais - no 7,00 km.

Rallijs un rallijsprints tiks atklāts ar ceremoniālo startu 13. janvārī plkst.19:00 pie Alūksnes Kultūras centra. Rallijsprinta tehniskais starts - 14. janvārī.

Sacensību papildus nolikuma publicēšana un pieteikumu termiņa sākums ir 13. decembris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!