Foto: Raimonds Volonts
Šāgada Latvijas rallija čempionāta (LRČ) pēdējais posms, rallijs "Latvija 2016" ir pārcelts uz oktobri un notiks 22. un 23. oktobrī, informē sacensību rīkotāji.

Izmaiņas LRČ kalendārā saistītas ar šogad neraksturīgi silto ziemu, kuras dēļ mainīts FIA Eiropas rallija čempionāta (ERČ) ziemas posma "Rally Liepāja" norises laiks, pārceļot to uz septembri un uz nedēļas nogali, kad sākotnēji bija plānots aizvadīt ralliju "Latvija". Ievērojot Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) pārvaldībā esošo čempionātu hierarhiju, Latvijas automobiļu federācijas (LAF) Rallija komisija lēma par sacensību norises laika maiņu uz 22. - 23. oktobri, kas rallijam "Latvija 2016" ļaus noslēgt ne vien Latvijas, bet visas Baltijas rallija sezonu.

"2016. gads ir ļoti zīmīgs rallija "Latvija" vēsturē, jo šogad sacensības tiks sarīkotas 20. reizi," uzsver rallija rīkotšjs Jānis Krastiņš. "Jau ierasts, ka rallija "Latvija" laikā norisinās vairāku nacionālas nozīmes čempionātu un kausa izcīņas posmi – rallijsprintā, minirallijā un rallija supersprintā. Tomēr jubilejas sacīksti īpašu padarīs tā iekļaušana arī starptautisku čempionātu kalendārā – rallijs "Latvija" uzņems gan FIA Eiropas kausa izcīņas, gan jaunizveidotā FIA Baltijas valstu čempionāta dalībniekus. Mums būs tas gods uzņemt šo čempionātu pēdējo posmu, turklāt tieši rallijs "Latvija" apbalvošanas ceremonijas laikā tiks pasniegti pirmā Baltijas čempionāta uzvarētāju kausi!"

2016. gada Latvijas rallija čempionātā ir iekļauti astoņi posmi; ERČ "Rally Liepāja" ietvaros notiks divi LRČ posmi.

Jaunais LRČ kalendārs:

NPKDatumsRallijsNorises vietaSegums
1.23.-24. janvārisRallijs SarmaGulbenesniegs, ledus, grants
2.6.-7. maijsRallijsKurzemeLiepājagrants
3.21.-22. maijsRallijs TalsiTalsigrants
4.17.-18. jūnijsRally ŽemaitijaKelme; Lietuvagrants
5.26.-27. augustsTallinn RallyTallina; Igaunijagrants
6.16. septembrisRally LiepājaLiepāja, Kuldīgagrants
7.17. septembrisRally LiepājaLiepāja, Kuldīgagrants
8.22.-23. oktobrisRallijs LatvijaRīga, Jūrmala, Tukumsasfalts, grants


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!