Foto: DELFI
Latvijas rallijkrosa braucējs Reinis Nitišs izcīnīja otro vietu Eiropas rallijkrosa čempionāta 6. posmā Zviedrijā, Hēljesas trasē. Pēc šī panākuma latvietis saglabā līderpozīciju Eiropas čempionāta kopvērtējumā, portālu "Delfi" informēja Latvijas Autosporta federācija.

Nitišs un dānis Ulriks Linnemans dominēja kvalifikācijās, taču ceturtajā braucienā Nitišs, atrodoties līderpozīcijā, piedzīvoja avāriju, un rezultātā no pirmās vietas noslīdēja uz sesto kvalifikācijas kopvērtējumā. Nitišs guva uzvaru savā pusfinālā, kvalificējoties finālam no otrās starta vietas. Viņš uzvarēja startā, tomēr brauciena laikā Linnemans izrādījās ātrāks, sasniedzot uzvaru. Nitišs otrais, bet Krievijas braucējs Vadims Makarovs trešajā vietā.

Pēc šīs sacīkstes Nitiša pārsvars pār Linnemanu kopvērtējumā ir 11 punkti (pirms Zviedrijas posma otrais bija krievs Ildars Rahmatuļins, zaudējot Nitišam 12 punktus).

Reini Nitišu jau pēc nedēļas līdzjutēji varēs redzēt darbībā Latvijā, jo, līdz ar veiksmīgu Zviedrijas sacīksti Nitišs būs gatavs startēt NEZ rallijkrosa čempionāta trešajā posmā Mūsas trasē, 13. un 14. jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!