1.maijā uz Portugāli dodas Reinis Nitišs, kuru "Montalegre" trasē gaida trīskārša debija pasaules rallijkrosa čempionātā - tā būs viņa pirmā sacīkste spācigākajā "SuperCar" klasē, pirmā sacīkste "Olsbergs MSE" komandā un pirmais starts pasaules čempionātā.

"Vairākos testos pirms sezonas sākuma esmu nobraucis ļoti daudz apļus. Var teikt, ka esmu pilnībā izpratis mašīnas pamatprincipus, tagad atliek noslīpēt savu meistarību un veiksmīgi startēt arī sacensībās," pirms došanās uz Portugāli saka Reinis Nitišs. "Ar komandu izveidojusies ļoti laba sadarbība. Gan komandas vadītāji Andreas Eriksons un Jusi Pinomaki, gan treneri Markuss Gronholms un Endrjū Džordans ir ļoti pieredzējuši un sniedz daudz noderīgu padomu."

Nitišam starts Portugalē būs atgriešanās "Montalegre" trasē - pērn Eiropas čempionāta posmā viņš et izcīnīja ceturto vietu.

1520 metrus garās rallijkrosa trases konfigurāciju Reinis raksturo kā vienu garu taisnei ar vairāku lēzenu līkumu sērijas. "Montalegres trase nav salīdzināma ar citām čempionāta trasēm. Tā ir viena no tehniski grūtākajām visā sezonā, jo tai ir ļoti gara taisne un vairāki līkumi ar augstām apmalēm, kas jāspēj izbraukt lielā ātrumā. Daudz jāriskē un jālec uz šīm apmalēm, tomēr jāsaglabā vēss prāts, lai braucot uz diviem riteņiem nezaudētu kontroli pār mašīnu" tā par Montalegres trasi izsakās Reinis.

"Pirms 2013. gada pirmā starta bija jūtams lielāks uztraukums. Toreiz man viss bija jauns un nezināms, savukārt šobrīd jau no savas pieredzes zinu, ka neuzvaramu konkurentu nav," par izjūtām pirms došanās uz Portugāli stāsta Reinis. "Palīdz arī tas, ka "Olsbergs MSE" no manis neprasa neizpildāmu rezultātu, bet dod iespēju krāt pieredzi. Tas arī būs mans galvenais uzdevums, kuru centīšos pēc iespējas ātrāk izpildīt. Pie stūres taču sēdēšu es, un sacensību finišā sasniegtais rezultāts būs atkarīgs tikai no maniem lēmumiem trasē."

Kā zināms, pasaules rallijkrosa čempionāts ("World RX") šogad risināsies pirmo reizi, līdz šim šajā autosporta disciplīnā augstākais seriāls bija Eiropas čempionāts.

Reinis Nitišs iespēju piedalīties "World RX" ieguva pēc 2013. gadā izcīnītā FIA Eiropas rallijkrosa čempiona titula priekšpiedziņas automašīnu "Super1600" klasē, kad šā gada janvārī parakstīja līgumu ar rallijkrosa komandu "Olsbergs MSE", kam ir tiešs autoražotāja Ford atbalsts. 2014. gadā Nitišs startēs visos FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posmos prestižākajā pilnpiedziņas automašīnu "SuperCar" klasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!