Foto: Publicitātes foto

Latvijas komandu "RE Autoclub" pārstāvošā somu ekipāža Jouni Ampuja/Marku Hurskainens ("Mitsubishi MPR 107") izcīnīja uzvaru 2017. gada Krievijas rallijreida čempionāta pirmajā posmā "Northern Forest 2017" rallijreidā Karēlijā un ieguva bezmaksas ceļazīmi uz FIA rallijreidu "Silk Way Rally 2017", informē komandas preses dienests.

"RE Autoclub" šajās sacensībās piedalījās ar trim ekipāžām - bez jau piesauktajiem somiem Latvijas komandu pārstāvēja somi Tapio un Tonijs Lauroneni ("Mitsubishi L2"), kā arī Krievijas braucēji Aleksandrs Terentjevs un Aleksejs Berkuts no Krievijas ("Ford Raptor F150SVT").

Pirmajās divās sacensību dienās par līderpozīciju sacentās abas "RE Autoclub" somu ekipāžas, kas šajā sniegoti ledainajā ziemas posma trasē jūtas kā mājās un pierādīja, ka ir ļoti ātras, sasniedzot pat 175 km/h.

Diemžēl līderpozīciju Lauroneni saglabāja tikai sacensību pirmajās divās dienās - prologā un divos ātrumposmos, kuros ekipāža apsteidza otrās vietas ieguvējus par aptuveni septiņām minūtēm, bet pēdējos 100 kilometrus brauca tikai izmantojot piekto pārnesumu. Kad ekipāža finišēja, sporta automašīnai bija nepieciešams mainīt ātrumkārbu, ko diemžēl neizdevās veikt organizatoru noteiktajā laika posmā un sacensības Lauroneniem līdz ar to bija beigušās.

Savukārt Ampuja rallijreidā "Northern Forest" startēja no beigu pozīcijām un galvenais izaicinājums bija apsteigt priekšā esošās ekipāžas. Somu ekipāža trijos posmos apsteidza kopumā 10 sporta automašīnas, zaudējot vismaz divas minūtes laika un tik un tā iegūstot ātrākās ekipāžas titulu, saņemot ceļazīmi uz "Silk Way Rally 2017", kas nodrošina bezmaksas dalību rallijreidā, kurš norisināsies no 5.- 22. jūlijam.

Titulētākajai komandas ekipāžai Terentjevam/Berkutam pirmais sacensību posms bija veiksmīgs, uzrādot ātrāko laiku T2 klasē. Taču vēlāk trasē viņi piedzīvoja neveiksmi – tehniskas problēmas ar degvielas padeves sistēmu. Pēdējā sacensību dienā 178 km garo posmu Terentjeva pilotētā ekipāža finišēja veiksmīgi, taču vairs necerot uz godalgotām vietām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!