Foto: Publicitātes foto

Starptautiskā rallijreida komanda no Latvijas "RE Autoclub" ar autosportistiem no Krievijas – Aleksandru Terentjevu un Alekseju Berkutu - aizvadītajā nedēļas nogalē piedalījās FIA Pasaules kausa izcīņas otrajā posmā rallijreidā "Itālijas Baja 2014", kurā izcīnīja uzvaru savā ieskaites klasē un 16.vietu kopvērtējumā, informē komanda.

Sīvā 148 spēkratu konkurencē – 42 ekipāžas automašīnu klasē, 106 ekipāžas motociklu klasē - uzvaras laurus automašīnu ieskaitē plūca Jazīds Al-Radži no Saūda Arābijas, bet motociklu klasē – Vanni Kominotto no Itālijas. Savukārt A.Terentjevs/A.Berkuts izcīnīja augsto 1.vietu savā klasē (T2 – standarta automašīnu klase).

Kā atzina "RE Autoclub" komandas direktors Roberts Elbakjans, šīs bija īpaši nozīmīgas sacensības, jo pirmo reizi FIA Pasaules kausā rallijreidā komanda debitēja ar jauno sacensību automašīnas prototipu "Ford Raptor F150 SVT", kas gandrīz gada gada garumā tika būvēts "RE Autoclub" darbnīcā Rīgā un testēts kā Latvijā, tā arī pērn Marokas tuksnešu smiltīs un šī gada sākumā – Krievijas sniegotajos un ledus klātajos rallija ceļos.

Jaunais T2 klases "Ford Raptor" ir ar 6,2 l benzīna dzinēja motoru, automātisko ātrumkārbu un Francijā ražotiem "Donerre" amortizatoriem. Ražotājam izdevies palielināt sporta automašīnas jaudu, veiksmīgi atrisināt līdzsvarojumu starp asīm, bet pašu braucamrīku izgatavot par 300 kg vieglāku salīdzinājumā ar sporta automašīnu "Toyota Landcruiser 200".

"RE Autoclub" komandas nākamais sacensību starts no 16. līdz 19.aprīlīm Krievijas čempionāta posmā "Zelta Kagana" Astrahaņas apgabalā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!