Foto: Publicitātes foto
Lielbritānijas pilsētā Notingemā aizvadītajā nedēļas nogalē notika pasaules čempionāta ceturtais posms F2 ieskaitē un GT15 pasaules čempionāts jauniešiem, kuros izcilus rezultātus parādīja Latvijas ūdens motosportisti.

"Riga Powerboat Team" F2 pilots Uvis Slakteris "Match Rase" disciplīnā ieguva zelta medaļu, bet pasaules čempionāta ceturtajā posmā spēja izcīnīt piekto vietu.

Savukārt Liepājas "UPB Energy" komandas jaunais pilots Uvis Lazarenoks 2013.gada pasaules čempionāta GT15 klasē ieguva 14 vietu.

"Esmu gandarīts par veiksmīgi pavadīto čempionāta posmu. Bija patīkami redzēt un sajust grandiozo skatītāju interesi un labo atmiņu, jo pēc pagājušā gada uzvaras Notingemā, šogad bija neiedomājami liela vietējo iedzīvotāju un līdzjutēju interese par mani. Cilvēki man nāca klāt, jo gribēja parunāties, prasīja autogrāfus un vēlējās kopīgi nofotografēties. Priecājos, ka ar savu startu esmu radījis tik lielu interesi par Latviju, ūdens motosportu un sevi kā pilotu", teica Uvis Slakteris.

"Esmu priecīgs, ka savās pirmajās starptautiskajās sacensībās un pirmajā pasaules čempionātā spēju neapjukt un veiksmīgi tikt galā ar tehniskajām problēmām startā," izteicās Lazarenoks. "Braukt bija daudz sarežģītāk nekā līdz šim Latvijā, bet tagad man ir vēl lielāks azarts braukt, trenēties un iekļūt arī pirmajā desmitniekā."

PČ F2 klasē par ceturtā posma uzvarētāju kļuva itālis P.Zantelli, bet jauniešu PČ GT15 klasē uzvarētājs ir igauņu pilots P.Zujenkovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!