Foto: Publicitātes foto

Latvijas kartinga braucējs Valters Zviedris šogad pārstāvēs Latviju Starptautiskās Automobiļu federācijas Kartinga komisijas (CIK-FIA) Kartinga akadēmijā. Jauno braucēju starptautiskais seriāls norisināsies trijos posmos, bet cīņai pieteicies 51 dalībnieks no 38 valstīm, informē Latvijas Automobiļu federācija (LAF).

Valters Zviedris ir divkārtējs Latvijas kartinga čempions, titulus izcīnot 2009. gadā "Micro" klasē un 2015. gadā "Rotax Max Junior" kategorijā. Bez šiem tituliem Valtera rīcībā ir vairākas Latvijas un Baltijas čempionātu medaļas, jo katrā kartingā pavadītajā sezonā gūtas sacensību uzvaras un godalgotas vietas.

CIK-FIA Kartinga akadēmijas seriālā no katras valsts piedalās ne vairāk pa diviem sportistiem un visi dalībnieki startē ar viena ražotāja tehniku - OTK grupas "Expirit" karts ar "Vortex OK Junior" dzinēju. Kartu rāmjus dalībnieki izlozēs visiem trim posmiem, bet motorus – katram posmam atsevišķi. Tas nozīmē, ka konkurence cīņā par uzvaru ir padarīta maksimāli līdzīga, jo uzvarētāju noteiks braucēja talants, komandas prasmes regulēt tehniku atbilstoši trases niansēm un sportista prasībām. Sportistu vecums – no 12 līdz 15 gadiem.

CIK-FIA Kartinga akadēmijas seriāla uzvarētājam projekta rīkotāji balvā sola apmaksātu vietu kādā no vadošajām komandām CIK-FIA pasaules čempionātā junioriem, kas 20. novembrī tiks aizvadīts Bahreinā, F-1 Sahiras trasē.

Seriāla posmi paredzēti Francijā, Essē trasē (21.-24. aprīlis), Portugālē, Portimau trasē (23.-26. jūnijs) un Zviedrijā, Kristianstadā (1.-4. septembris). Zviedrijas trase Valteram jau ir pazīstama, jo viņš tur pērn 32 dalībnieku konkurencē izcīnīja sesto vietu Zviedrijas čempionāta "Rotax Max" posmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!