Foto: Reuters/Scanpix

Bijušais F-1 čempions Nikijs Lauda ir apvainojies uz "Red Bull" par viņa vārda izdzēšanu no "Red Bull Ring" trases, kas jūnijā pēc 11 gadu pārtraukuma uzņems F-1 čempionāta posmu, ziņo ārzemju mediji.

Trasē, kas iepriekš saucās "A1 Ring", viens no līkumiem bija nodēvēts Laudas vārdā - "Niki Lauda Kurve", bet pēc tam, kad trasi nopirka un pārbūvēja kompānija "Red Bull", izcilā austriešu pilota vārds tika svītrots no trases. Tagad Laudas līkums nodēvēts par "Pirelli".

"Es esmu loti apbēdināts," intervijā vietējiem medijiem izteicies Lauda. "Acīmredzot, tas noticis tāpēc, ka es tagad pārstāvu "Mercedes" un mēs pārspējam "Red Bull". Es ļoti priecātos, ja mēs viņiem par sodu varētu Austrijas "Grand Prix" izcīnīt uzvaru!"

Lauda nav vienīgais, kurš vairs netiek godināts Austrijas F-1 trasē - no tās pazudis arī Gerharda Bergera vārds, vietā nākot Vācijas darbarīku ražotājkompānijai "Wurth". Vienīgais, kurš no pilotiem ir saglabājis savu līkumu "Red Bull Ring", ir leģendārais čempions Johens Rinds, taču austriešu mediji indīgi piebilst, ka arī viņš varētu tikt likvidēts, ja kāds no sponsoriem atnāks pie "Red Bull" ar labu naudas žūksni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!