Bijušais F-1 pilots Nikijs Lauda asi nosodījis jaunās "Pirelli" riepas, sakot, ka līdzjutēji vairs nav spējīgi izsekot līdzi tam, kas sacensību laikā notiek trasē.

"Situācija, ko radījušas šīs riepas, ir pilnībā stulba," savu kritiku vācu laikrakstam "Bild" neslēpj Lauda. "Tas ir nepareizi, ka mākslīgā veidā tiek radīta nepieciešamība pēc papildus boksu apmeklējumiem. Turklāt "Pirelli" lietas labā neko nevar darīt, jo šādu uzdevumu viņiem ir devusi FIA. Šobrīd ir tā, ka 90 procentus no sacīkstes neviens nesaprot, kas trasē notiek."

Lauda runā par situāciju Austrālijas "Grand Prix" izcīņā, kad faktiski tikai "Lotus" pilots Kimi Raikonens spēja iztikt ar divām riepu nomaiņām, rezultātā no septītās vietas startā paceļoties uz pirmo finišā. Citiem straujais riepu nodilums boksos lika doties trīs reizes un zaudēt pozīcijas.

Lauda nav tas F-1 eksperts, kurš uzskata, ka sacensības šobrīd būtu kļuvušas labākas.

"Mana priekšrocība ir iespēja paprasīt viedokli inženieriem un pat mūsu komandā visi ir sarūgtināti par situāciju," stāsta Lauda, kurš ir "Mercedes" komandas līdzīpašnieks un priekšsēdētājs. "F-1 nāk par sliktu, ka ir jābrauc ar tik mīksta sastāva riepām. Līdzjutējiem nav saprotams, kāpēc ir vajadzīgs veikt vairāk par diviem pitstopiem. Ceļš, ko iesākusi iet F-1, ir pavisam nepareizs."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!