Foto: AFP/Scanpix/LETA
Deviņkārtējam pasaules čempionam rallijā Sebastjenam Lēbam stūrmaņa traumas dēļ trešdien nācās izstāties no prestižā Dakaras rallijreida.

"Team Peugeot" vienības braucējs Dakarā piedalījās trešo reizi karjerā, cenšoties tikt pie pirmā titula, turklāt otrdien viņš uzvarēja ceturtajā ātrumposmā, paceļoties uz otro pozīciju kopvērtējumā vieglo automašīnu klasē.

Tomēr trešdien notiekošajā piektajā ātrumposmā viņa mašīna divreiz iestrēga smiltīs, kas lika zaudēt gandrīz trīs stundas, turklāt lēcienā no kāpas traumu guvis titulētā francūža līdzbraucējs Daniels Elena, kas ekipāžai lika pārtraukt sacensības.

"Viņš no sāpēm kliedz pat tad, kad braucu uz 30 kilometriem stundā. Neredzu, kā mēs varētu turpināt sacensības," pauda Lēbs, vēlāk piebilstot, ka kāpa bijusi pārāk mīksta un tas izraisījis iebraukšanu bedrē.

Pirms šī etapa Lēbs vien nepilnas septiņas minūtes atpalika no trīspadsmitkārtējā Dakaras rallijreida čempiona Stefana Peteransela no Francijas.

Iepriekš līdzīgos apstākļos gūtas muguras traumas dēļ no Dakaras rallijreida nācās izstāties arī pazīstamajam portugāļu futbola trenerim Andrē Vilašam-Boašam, kā arī pieredzējušam spāņu braucējam Nani Romam un moto ieskaites līderim Semam Sanderlendam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!