Foto: AP/Scanpix

Deviņkārtējais pasaules čempions Sebastjans Lēbs no Francijas, kurš brauc ar "Citroen", sestdien jau astoto reizi karjerā triumfēja pasaules autorallija čempionāta (WRC) Argentīnas posmā.

Šīs sezonas piektajā posmā Lēbs noslēgumā par 55 sekundēm apsteidza šo sezonu ļoti sekmīgi aizvadošo Sebastjanu Ožēru no "Volkswagen" komandas.

Savukārt pēc uzvaras 14. un pēdējā ātrumposmā pašā rallija izskaņā uz trešo vietu pakāpās Ožēra komandas biedrs Jari-Mati Latvala no Somijas, kurš apsteidza krievu Jevgēņiju Novikovu ("Qatar M-Sport Ford").

Tikai sesto vietu šoreiz izcīnīja Ožēra sīvākais konkurents kopvērtējumā soms Miko Hirvonenu no "Citroen" komandas.

Lēbs Argentīnas rallijā uzvarējis katru reizi kopš 2005.gada (2010.gadā sacensības WRC ieskaitē nenotika).

Tikmēr Ožērs bija uzvarējis iepriekšējos trijos posmos, bet kādu no labākajām divām vietām ieņēmis katrā šīs sezonas posmā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc pieciem posmiem līderpozīcijā ar 122 punktiem nostiprinājās Ožērs, bet uz otro vietu ar 68 punktiem pakāpās Lēbs, kurš braucis tikai trijos posmos. Savukārt viņam deviņus punktus seko Hirvonens.

Kā ziņots, Lēbs šosezon nestartē visos čempionāta posmos un, visticamāk, nespēs desmito reizi kļūt par pasaules čempionu rallijā.

Šosezon WRC čempionātā paredzēti 13 posmi, no kuriem pēdējais notiks novembrī Velsā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!