Foto: Hyundai Motorsport

Deviņkārtējais pasaules rallija čempions Sebastjens Lēbs šosezon atgriežas pasaules čempionātā (WRC), pirmo reizi pārstāvot komandu, kura nav saistīta ar Franciju, un titulētais pilots atzīst, ka viņam būs vajadzīgs laiks, lai pierastu pie jaunā mašīnas dizaina.

Kā ziņojām, Sebastjens Lēbs kopā ar savu pastāvīgo stūrmanis Danielu Elenu šosezon startēs sešos WRC posmos "Hyundai" rūpnīcas komandas sastāvā. Iepriekš viņš WRC, Dakaras rallijā un pasaules rallijkrosa čempionātā ("World RX") pārstāvēja "Citroen" un "Peugeot" komandas.

"Esmu tik ilgi pavadījis laiku viena autoražotāja komandā, ka man tagad būs vajadzīgs laiks, lai pierastu pie "Hyundai" krāsām," saka 44 gadus vecais franču pilots. "Man tās patīk un es gaidu aizraujošu sezonu. Pirmā vizīte Alcenavā komandas mītnē man un Danielam bija ļoti produktīva un tur izdarītais ļaus mums vēlāk uzrādīt labu ātrumu testos. Man pirmo reizi tika pielāgots sēdeklis, ko esmu darījis WTCC, bet nekad iepriekš rallijā. Mēs izdarījām vēl dažus uzlabojumus, lai testu laikā mašīnā es justos ērti."


Foto: Hyundai WRT

Lēbs atzīst, ka viņam nebūs daudz laika sagatavoties pirmajam WRC sezonas posmam, Montekarlo rallijam, jo tikai dažas dienas pirms trases pieraksta sākuma viņi atgriežas no Dakaras rallija, kurā pieredzējušais franču pilots šoreiz startēs kā privāts dalībnieks.

"Mums būs maz laika, lai testētu "Hyundai i20 Coupe WRC", jo es no Dakaras rallija atgriežos tikai 18. janvārī, bet jau 21. janvārī sākas iepazīšanās ar trasi Montekarlo rallijā," norāda Lēbs. "Ceru, ka man izdosies tik īsā laikā pēc iespējas labāk sagatavoties sezonas pirmajām rallija sacīkstēm."

Pagājušogad Lēbs, kurš aizvadīja pilnu sezonu pasaules rallijkrosa čempionātā, piedalījās arī trijos rallijos un Spānijā izcīnīja sensacionālu uzvaru. Šogad palicis bez komandas rallijkrosā, viņš labprāt atgrieztos uz pjedestāla WRC. "Protams, es ceru, ka mēs spēsim pacīnīties par uzvarām, taču tajā pašā laikā apzinos, ka tas būs diezgan liels izaicinājums — atgriezties WRC ar jaunu mašīnu un citu komandu," saka franču pilots. "Pagājušogad es piedalījos trijos rallijos un vienā no tiem uzvarēju. Ceru, ka ātri sanāks pielāgoties "Hyundai i20 Coupe WRC" un parādīt konkurētspējīgu sniegumu — un varbūt pat pacīnīties par pirmo vietu!"

Šosezon "Hyundai" komandu bez Lēba pārstāvēs arī beļģis Tjerī Nevils, norvēģis Andreass Mikelsens un spānis Dani Sordo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!