Foto: AFP/Scanpix

Pēc pasaules autorallija čempionāta (WRC) jaunās sezonas pirmā posma - Montekarlo rallija - otrās pilnās dienas ceturtdien līderpozīcijā nostiprinājās astoņkārtējais pasaules čempions francūzis Sebastjans Lēbs no "Citroen" komandas.

Pēc desmit veiktajiem ātrumposmiem Lēbs par minūti un 37,2 sekundēm apsteidz spāni Danielu Sordo, kurš pārstāv "Mini WRC" komandu.

Trešajā vietā pēc otrās dienas joprojām atrodas norvēģis Peters Sūlbergs no "Ford" komandas, kurš līderim šobrīd zaudē minūti un 40,9 sekundes.

Lēba jaunais komandas biedrs Miko Hirvonens no Somijas pēc otrās dienas spēja pacelties no sestās uz ceturto pozīciju. Viņš Sūlbergam vien zaudē divas minūtes.


Kā ziņots, no sacensībām jau trešdien izstājās Sūlberga komandas biedrs soms Jari-Mati Latvala, kurš bija līderis pēc trijiem ātrumposmiem, Lēbu apsteidzot par gandrīz minūti. Tomēr ceturtajā dopā Latvala izlidoja no trases un ralliju nespēja turpināt.

Montekarlo rallijā ir atcelta "SuperRally" sistēma, kas sportistiem ļauj turpināt sacensības nākamajā dienā pēc tehniskām problēmām vai avārijas, nopelnot soda minūtes.

Līdz ar to Latvala zaudēja iespēju turpināt Montekarlo ralliju.

Kā ziņots, Montekarlo rallijs WRC kalendārā atgriezies pēc trīs gadu pārtraukuma, un tas aizvieto Jordānijas ralliju, kas šosezon nenotiks.

Kopumā šosezon tiks aizvadīti 13 posmi, kas ir tikpat daudz, cik pagājušajā sezonā.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā sezonā par čempionu astoto reizi pēc kārtas kļuva Lēbs. Otrajā vietā ierindojās soms Miko Hirvonens, kurš šosezon ir Lēba komandas biedrs, bet trešais palika francūzis Sebastjans Ožērs, kurš šajā sezonā pārstāv "Volkswagen" rallija komandu, startējot ar "Škoda Fabia" automašīnu.

Ožērs otrajā dienā izstājās no Montekarlo rallija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!