Foto: AFP/Scanpix

Deviņkārtējais pasaules čempions rallijā Sebastjens Lēbs arī nākamgad startēs Dakaras rallijā pārstāvot privātu komandu, vēsta ārzemju mediji.

Pēdējos trīs gadus Dakaras rallijā Lēbs brauca "Peugeot" komandā kopā ar Stefanu Peteranselu, Karlosu Sainsu un Sirilu Despē. Pēc franču autoražotāja aiziešanas no rallijreida pēdējie trīs pārgāja uz "X Raid" komandu, bet Lēbs pievienojies privātajai "PH Sport" komandai un ar "Red Bull" atbalstu atkal brauks ar "Peugeot 3008DKR" automašīnu. Viņa stūrmanis joprojām būs Daniels Elena.

"Es visu savu karjeru esmu uzskatīts par favorītu, man patiešām ir svarīgi uzvarēt, taču nedrīkst aizmirst arī par prieku," izdevums "Autosport" citē franču pilotu, kurš nupat Spānijā pēc piecu gadu pārtraukuma atkal uzvarēja pasaules rallija čempionāta (WRC) posmā. "Tāpēc dalība 2019. gada Dakaras kopā ar Danielu un kā privātai ekipāžai ir lielisks izaicinājums. Dakarā daudziem ir iespēja uzvarēt un es ceru, ka mēs būsim vieni no tiem."

Lēbs Dakarā startēs ar modificētu 2017. gada modeli, jo šā gada "Peugeot 3008DKR Maxi" vairs neatbilst jaunākajiem tehniskajiem noteikumiem.

"PH Sport" komandu šā gada Dakaras rallijā pārstāvēja Halīds Al-Kasimi, kurš ar "Peugeot" mašīnu ierindojās sestajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!