Pasaules rallija čempionāta Somijas posmā pēc otrās dienas līderpozīciju joprojām saglabā francūzis Sebastjens Lēbs ("Citroen WRT"), bet vienīgais Latvijas pārstāvis šajās sacensībās Andis Neikšāns ("LMT rallija komanda") ir pacēlies uz 21.pozīciju.

Uzsākot otro dienu ne pārāk izdevīgajā pirmajā starta pozīcijā, Sebastjens Lēbs tomēr prata nosargāt līderpozīciju arī pēc otrās rallija dienas, lai gan uz diviem ātrumposmiem viņu apsteidza paša komandas biedrs Sebastjens Ožjē. Trešo vietu visas dienas garumā noturēja "Ford" komandas pilots Jari-Mati Latvala. Viņa komandas biedram Miko Hirvonenam otrā diena bija daudz veiksmīgāka – no 15. vietas viņam izdevās pakāpties uz sesto pozīciju.

Latvijas ekipāža Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals pēc pirmās rallija dienas ieņēma 24.vietu absolūtajā vērtējumā, bet otro dienu pabeidza jau soli no labāko divdesmitnieka, 21.pozīcijā. Neikšāns ir arī līderis klasiskās N4 klases automašīnu ieskaitē.

Neveiksmīgi otrā Somijas rallija diena aizritēja vairākiem vadošiem dažādu ieskaišu pilotiem – tā astotajā ātrumposmā avāriju piedzīvoja soms Jari Ketomā, kurš bija rallija līderis pēc pirmā un tika uzakatīts par vienu no favorītiem. Ekipāžai nekas nekaiš, taču auto ir pamatīgi sasists, un pat traucējis vairākām aiz Ketomā startējušajām ekipāžām, kurām nācās to apbraukt.

Problēmas arī S-WRC ieskaites līderim, jaunajam igaunim Otam Tanakam – viņš tai pašā astotajā ātrumposmā pazaudēja vairāk kā trīsarpus minūtes, noslīdot uz 24.vietu kopvērtējumā, pat aiz Anda Neikšāna, taču līdz dienas beigām pacēlās uz 19.pozīciju. S-WRC klasē Tanaks ir ceturtais, kamēr līderpozīcijā ticis soms Juho Hanninens.

Sestdien, Somijas rallija trešajā un noslēdzošajā dienā, sportistiem būs jāveic 11 ātrumposmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!