Foto: Reuters/Scanpix

Divkārtējais F-1 čempions, leģendārais brazīliešu pilots Emersons Fitipaldi 67 gadu vecumā gatavojas atgriezties autosacīkstēs, vēsta britu mediji.

Fitipaldi piekritis piedalīties 24 stundu izturības jeb "Endurance" sacensībās Brazīlijā, pārstāvot "AF Corse" komandu. Parasti viņš piedalās šo sacensību organizēšanā, bet šoreiz būs dalībnieks. Vecmeistara kolēģi būs Alesandro Pjērgvidi un Džefs Segāls, bet savu vietu slavenajam brazīlietim laipni atdeva baltkrievs Aleksandrs Talkaņica, raksta izdevums "Autosport". Fitipaldi pirmo reizi sēdīsies pie "Ferrari" 458 Italia" sacīkšu automašīnas stūres.

"Bērnībā Emersons bija mans elks, tā kā piedāvāt viņam vietu manā komandā ir patiess prieks," saka "AF Corse" vadītājs Amato Ferrari. "Viņam gan pirms sacīkstēm nebūs iespēju ar automašīnu iepazīties, taču esmu pārliecināts, ka viņam pietika motivācijas labi nostartēt."

Pirms vienošanās ar "AF Corse" komandu Fitipaldi runāja arī ar "OAK Racing" un "Aston Martin Racing" komandām, taču nespēja vienoties par finansiālo pusi. Pēdējoreiz sacensībās Fitipaldi startēja pirms sešiem gadiem, ar "Porsche 911 GT3 Cup" piedaloties Brazīlijas čempionātā "Grand Turismo" klasē. Pērn brazīlietis piedalījās "OAK Racing" komandas testos, braucot ar viņu "Morgan" sacīkšu auto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!