Leģendārais Makreju vārds atgriežas sacensību apritē – WRC čempiona Kolina Makreja brāļadēls Makss pieteikts startam FIA Eiropas junioru rallija čempionātā (JERC), informē seriāla rīkotāji.

18 gadus vecā Maksa tēvs ir Kolina Makreja jaunākais brālis Alisters, kurš arī savulaik startēja pasaules rallija čempionātā (WRC), gan ne ar tik lieliem panākumiem kā Kolins.

Makss Makrejs nāk no slavenas rallija dzimtas – ar šo motoru sporta veidu nodarbojās ne tikai viņa tēvs un tēvocis, bet arī vectēvs, Džimijs Makrejs, kurš savas karjeras laikā uzvarējis 17 Eiropas rallija čempionāta sacensībās.

Pirms sasniegt pilngadību, lai varētu oficiāli startēt rallija sacensībās Eiropā, Makss pirmo sacensību pieredzi ieguva Austrālijā, kur, līdzīgi kā Latvijā, atļauts startēt no agrāka vecuma.

"Junioru čempionāts ir perfekts karjeras pakāpiens," saka Makss Makrejs. "Startēt Austrālijā pāris gadus bija lieliski, bet es zinu, ka pienācis laiks nākamajam solim un jādodas uz Eiropu, un šī sezona būs veltīta tieši tam."

"Saku lielu paldies visiem maniem partneriem un sponsoriem, kas padarīja iespējamu startu JERC šogad. Iespēja iepazīt jaunas sacensības Eiropā ir patiešām svarīgi man un manai attīstībai, tomēr galvenais "burkāns" ir JWRC balva nākamajai sezonai. Tas noteikti ir mans mērķis šogad," saka Makrejs.

Kā zināms, Eiropas junioru čempions iegūst tiesības ar sponsoru atbalstu nākamajā gadā startēt pasaules junioru čempionātā (JWRC).

"Makreju vārds ir viena no rallija ikonām un mēs esam ļoti pagodināti, ka Makreju dinastijas trešā paaudze startēs Eiropas rallija čempionātā. Esmu pārlieicināts, ka Makss ies sava tēva, tēvoča un vectēva pēdās un pavisam drīz būs uz ERČ pjedestāla," saka ERČ menedžeris Īens Kembels.

JERC 2023. gada kalendārā iekļauti seši posmi – trīs grants, ieskaitot "tet Rally Liepāja", un trīs asfalta ralliji.

JERC 2023. gada kalendārs:

19.-21. maijs "Orlen Rally Poland" (grants, Polija)
16.-18. jūnijs "tet Rally Liepāja"(grants, Latvija)
6.-8. jūlijs "Royal Rally of Scandinavia" (grants, Zviedrija)
28.-30. jūlijs "Rally di Roma Capitale" (aasfalts, Itālija)
18.-20. augusts "Barum Czech Rally Zlín" (asfalts, Čehija)
6.-8. oktobris "Rally Hungary" (asfalts, Ungārija)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!