Foto: Vida Press

Leģendārais Pasaules salonmašīnu čempionāta (WTCC) uzvarētājs Ivans Millers paziņojis, ka šī būs viņa pēdējā sezona seriālā, taču viņš neapgalvo, ka pavisam atvadās no motoru sporta, vēsta ārzemju mediji.

"Es neesmu pārliecināts, ka vecums ir tas faktors, kas liek izšķirties par karjeras beigām," saka 47 gadus vecais četrkārtējais WTCC čempions. "Tas vairāk saistīts ar vēlmi sacensties un motivāciju. Plašā testu programma, simulatoru sesijas, fiziskie treniņi, ceļojumi uz sacensībām, visa profesionālā motoru sporta sezona prasa ļoti augstu personisko iesaistīšanos, kurai es vairs neesmu gatavs."

"Es esmu tajā dzīves posmā, kad vēlos darīt kaut ko citu un priecājos, ka pēc 11 WTCC aizvadītiem gadiem varu pieņemt šādu lēmumu," Milleru citē izdevums "Motorsport". "Savas karjeras laikā esmu piedzīvojis lieliskus brīžus, īpašas bija arī pēdējās trīs sezonas, ko aizvadīju "Citroen Racing" komandā, lai gan ar to netiku pie titula."

Šāgada WTCC čempionāta kopvērtējumā divus posmus pirms beigām Millers ieņem otro vietu.

Franču pilotam pieder WTCC "pole position" (29), uzvaru (48), goda pjedestāla pozīciju (125), un ātrākā apļa (38) rekordi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!