Foto: Publicitātes foto

Jaunais Pirmās formulas (F-1) vienības "Ferrari" pilots Šarls Leklērs (attēlā) ar nepacietību gaida jauno sezonu.

21 gadu vecais Leklērs šogad aizvadīs savu otro sezonu F-1, kļūstot par otru jaunāko "Ferrari" pilotu, kas sēdies pie vienības stūres. Pagājušajā sezonā "Sauber" komandas sastāvā Monako braucējs ar izcīnītu vienu sesto vietu čempionāta noslēgumā ierindojās 13. vietā. Taču šogad mērķi un cerības ir citā līmeni. "Ferrari" komandas piloti Sebastjans Fetels un Leklērs pirmssezonas testos Spānijā uzrādīja labākos apļa laikus un šosezon tiek pieskaitīti pie galvenajiem pretendentiem cīņā par titulu.

"Es ļoti labi saprotos ar itāļiem," komentēja Leklērs. "Tas padara lietas vienkāršākas. Kas man viņos patīk, ir tas, ka viņi zina, kad būt nopietniem un kad var atļauties pasmieties. Saprasties ar komandu man ir svarīgi."

Leklērs "Ferrari" pievienojās 2016. gadā pilotu akadēmijai, un ir pirmais, kurš pēc tam spējis kļūt par vienības pilotu.

"Es biju ļoti emocionāls, kad prezentēja mašīnu, man tā bija īpaša diena," turpināja Leklērs. "Taču tagad esmu pārslēdzies uz darba režīmu, cenšos nolikt malā savas emocijas. Ir svarīgi šobrīd koncentrēties uz sevi, uz darbu, ko nepieciešams izdarīt ar mehāniķiem." Leklērs teica, ka nevēlas domāt par cilvēkiem, kas liek uz viņu lielas cerības, jo svarīgākais šobrīd ir komandas darbs.

"Esmu ļoti labi iejuties komandā, darba ētika ir visaugstākajā līmenī," uzsvēra itāļu valodā perfekti runājošais Leklērs. "Viņi mani uzņēma labi. Es zinu, kā viņi dara savu darbu, un viņi zina, kā es strādāju. Tam ir izšķiroša nozīme."

Jaunā F-1 sezona sāksies šajā nedēļas nogalē Austrālijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!