Foto: EPA/Scanpix/LETA

Monako pilots Šarls Leklērs no "Ferrari" vienības piektdien bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta septītā posma - Monako "Grand Prix" - pirmajās divās treniņbraucienu sesijās.

Pirmajā sesijā Leklērs Monako trases 3,337 kilometrus garo apli veica minūtē un 14,531 sekundē, apsteidzot Serhio Peresu ("Red Bull") par 0,039 sekundēm.

Trešais ātrākais, atpaliekot 0,07 sekundes bija Leklēra komandas biedrs Karloss Sainss juniors, bet ārpus labāko trijnieka palika Makss Verstapens no "Red Bull" komandas un zaudēja 0,181 sekundes.

Tikmēr otrajā treniņu sesijā Leklēram izdevās apļa laiku uzlabot, veicot trasi minūtē un 12,656 sekundēs, bet otrais šoreiz bija Sainss, kurš piekāpās komandas biedram 0,44 sekundes.

Trešajā pozīcijā, zaudējot 0,379 sekundes, ierindojās Peress, bet Verstapens atkal palika uzreiz ārpus labāko četrinieka un piekāpās Leklēram 0,447 sekundes.

Sestdien norisināsies vēl viena treniņbraucienu sesija un kvalifikācija, bet sacīkstes tiks aizvadītas svētdien.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 110 punktiem ir Verstapens, 106 punktus iekrājis Leklērs, 85 punkti ir Peresam, 74 ir Džordžam Raselam ("Mercedes"), bet 65 - Sainsam. Konstruktoru kausā "Red Bull" ir 195 punkti, par 26 apsteidzot "Ferrari".

Pērn Verstapens Abū Dabī "Grand Prix" pēdējā aplī izrāva savu karjerā pirmo F-1 pasaules čempiona titulu, apsteidzot septiņkārtējo čempionu Hamiltonu, ar kuru viņam pirms pēdējā posma bija vienāds punktu skaits.

Šosezon F-1 kalendārā paredzēti 22 posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!