Foto: AFP/Scanpix/LETA

"Ferrari" pilots Šarls Leklērs, kurš pirms nedēļas Francijā piedzīvoja neveiksmi, piektdien bija ātrākais otrajos treniņbraucienos pirms nedēļas nogalē gaidāmā Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 13.posma - Ungārijas "Grand Prix".

Monako pilotam Leklēram otrajos treniņbraucienos ātrāko apli izdevās veikt minūtē un 18,445 sekundēs. Pirmajos treniņbraucienos viņš bija trešais ātrākais.

Otrajos treniņbraucienos 0,217 sekundes no Leklēra atpalika Lendo Noriss ("McLaren") un bija otrais, bet trešajā pozīcijā, esot 0,213 sekundes lēnāks, bija vēl viens "Ferrari" pilots Karloss Sainss, kurš bija ātrākais pirmajos treniņbraucienos.

Dienas otrajā sesijā ārpus labāko trijnieka palika "Red Bull" pilots Makss Verstapens, kurš pirmajos treniņbraucienos piekāpās tikai Sainsam.

Vēl Sebastians Fetels ("Aston Martin"), kurš Budapeštā ir triumfējis divas reizes un paziņoja par karjeras noslēgšanu šīs sezonas beigās, otrajā sesijā ierindojās septītajā pozīcijā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 233 punktiem ir Verstapens, otrais ar 170 punktiem ir Leklērs, bet trešo vietu ar 163 punktiem ieņem Serhio Peress. Konstruktoru kausā "Red Bull" ir 396 punkti, "Ferrari" seko ar 314 punktiem, bet trešā ar 270 punktiem ir "Mercedes".

Pērn Verstapens Abū Dabī "Grand Prix" pēdējā aplī izrāva savu karjerā pirmo F-1 pasaules čempiona titulu, apsteidzot septiņkārtējo čempionu Hamiltonu, ar kuru viņam pirms pēdējā posma bija vienāds punktu skaits.

Šosezon F-1 kalendārā paredzēti 22 posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!