Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Līdz ar krievu pilota Sergeja Sirotkina aiziešanu no F-1 čempionāta to pamet arī viņa sponsors, Krievijas miljardieris Boriss Rotenbergs, ziņo ārzemju mediji.

"Williams" komandā Sirotkinu atbalstīja Rotenberga uzturētā SMP Racing" programma.

"Mēs esam nolēmuši neturpināt sadarbību ar F-1," krievu baņķieri citē specializētais portāls "NextGen". "Mēs esam nepatīkami pārsteigti ar "Williams" F-1 komandas konkurences līmeni un mašīnas attīstību šosezon. Šajos apstākļos Sergejs darīja visu, ko spēja, un mēs esam apmierināti ar viņa darbu, tāpēc domāsim, kā viņa karjera varētu turpināties."

Kā ziņojām, "Williams" 2019. gada sezonai izvēlējās piesaistīt pieredzējušo poli Robertu Kubicu, kurš F-1 čempionātā atgriežas pēc astoņu gadu prombūtnes. Otrs "Williams" pilots nākamsezon būs debitants Džordžs Rasels no Lielbritānijas.

"Man grūti noticēt tam, kas notika," par komandas lēmumu ļoti sarūgtināts ir Sirotkins. "Komanda man to paziņoja trešdien vakarā, bet ir skaidrs, ka ar SMP viņi tikās jau iepriekš, un, iespējams, jau negribēja turpināt šo sadarbību."

Konstruktoru kausa izcīņā "Williams" šogad ir pārliecinoši vājākā komanda ar septiņiem sezonas laikā iegūtiem punktiem. Sešus no tiem ieguvis kanādietis Lenss Strolls, vienu — Sirotkins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!