Foto: DELFI
Lietuvā, rallijā "Vilnius", sestdien sacensību negadījumā, avarējot sporta automašīnai, bojā gājusi sieviete, kas atradās trases malā, ziņo "delfi.lt."

Negadījumā, kas notika rallija trešajā ātrumposmā, tā saucamās "nulles" ekipāžas pilots tramplīnā nenovaldīja automašīnu un izbrauca no trases, ietriecoties skatītājos. Tā rezultātā bojā gāja 1980. gadā dzimusi sieviete, kurai operatīvi atbraukušie neatliekamās palīdzības mediķi vairs nespēja palīdzēt.

Sacensību organizatori norādīja, ka skatītājus, kas atradās konkrētajā vietā, sacensību drošības dienesti vairākas reizes lūguši atkāpties tālāk no trases, jo tā neesot bijusi pietiekami droša no rallija viedokļa.

Latvijas Automobiļu federācija (LAF) izsaka līdzjūtību Lietuvas autosporta saimei un bojā gājušās piederīgajiem, vienlaikus aicinot Latvijas autosporta cienītājus, kas parasti ļoti kuplā skaitā apmeklē mūsu sacensības, ņemt vērā šo bēdīgo pieredzi un būt atbildīgākiem par savu drošību sacensību laikā.

"Latvija jau kopš 2000.gada uzņēma ļoti nopietnu kursu uz drošības noteikumu uzlabošanu gan autosportā kopumā, gan skatītāju drošības jautājumos, par ko esam saņēmuši uzslavas un pozitīvus komentārus no Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) novērotājiem Eiropas čempionāta laikā," portālam "Delfi" sacīja LAF Rallija komisijas vadītājs Jānis Krastiņš, piebilstot, ka autosporta sacensības tomēr ir augsta riska pasākumi, un cilvēki nekad nevar būt pārāk uzmanīgi, izvēloties sev un saviem tuviniekiem skatīšanās vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!