Pēc lieliska Dakaras rallija sākuma, kad lietuvieša Benedikta Vanaga ekipāža jau bija stabili iekļuvusi TOP20, sekoja neveiksme - astotajā ātrumposmā pilots salauza roku, vēsta ekipāžas lapa sociālajā vietnē "Facebook".

"Mums ir labas un sliktas ziņas," pēc astotā ātrumposma raksta Vanags. "Labā ziņa ir tā, ka maratona ātrumposms ir beidzies un mēs esam atgriezušies bivokā. Diemžēl 100 kilometrus pirms pirmā sacensību sektora finiša mums sabojājās stūres pastiprinātājs. Šos atlikušos 100 kilometrus ļoti mocījāmies, kā arī atlikušos 250 kilometrus cauri kāpām līdz nākamajam īsajam ātruma sektoram. Kad tajā bija atlicis braukt vien dažus kilometrus, stūre izslīdēja man no rokām un roka iesprūda stūres ratā. Tai brīdī uz sekundi vai divām paliku bez samaņas. Sliktā ziņa tātad ir tā, ka man ir lauzta roka. Aprunājos ar ārstiem un viņi piekrita uzlikt man ģipsi un nodrošināt ar pretsāpju zālēm, lai varam turpināt braukt."

Astotais ātrumposms, kas notika svētdien, bija sadalīts divās daļās, ar 250 kilometru pārbraucienu vidū, bet kopējais ātruma distances garums bija 784 kilometri.

Neskatoties uz tehniskām un pēc tam arī veselības problēmām, astotajā ātrumposmā lietuvieša ekipāža, braucot ar "Toyota Hilux", kas dota iesauka "melnais vanags", uzrādīja 15. labāko rezultātu. Trase tika veikta četrās stundās un 22 minūtēs, no posma uzvarētāja Jazīda Alradži atpaliekot par 55 minūtēm. Kopvērtējumā Vanaga ekipāža atrodas 22.vietā.

Pirmdien Dakaras rallija automašīnu ieskaites dalībniekiem ir brīvdiena, sacensības atstāksies otrdien, 13.janvārī, ar 9. ātrumposmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!