Foto: Publicitātes foto
LMT Autosporta Akadēmiju šosezon līdz ar Mārtiņu Sesku pārstāvēs 17 gadus vecais Ingus Beļakovs, kurš startēs rallijkrosa un auto šosejas sacensībās, bet komandas trešā dalībnieka vārds tiks atklāts tuvākajā laikā, informē akadēmijas preses dienests.

Ingus Beļakovs ir dzimis 1999. gadā, un ar autosportu sāka nodarboties jau sešu gadu vecumā. Bijis Latvijas čempions kartingā, pērn viņš ieguva 3. vietu Igaunijas rallijkrosa čempionāta Junioru ieskaitē "Super 1600" klasē.

Ingus Beļakovs savu nākotni saista ar rallijkrosa sacensībām, tādēļ šogad startēs Latvijas rallijkrosa kausā "Super1600" klasē. Sezonas pirmais starts Ingum paredzēts jau aprīļa nogalē, Latvijas un Baltijas autošosejas čempionāta pirmajā posmā Biķernieku trasē.

"Esmu priecīgs, ka varu pievienoties LMT Autosporta Akadēmijai, jo man ir lieli plāni autosportā, un nepieciešams krāt pieredzi," saka Ingus Beļakovs. "Šī ir vienīgā autosporta komanda Latvijā, kas ir kā tramplīns jaunajiem sportistiem. Mācīšos, praktizēšos un ņemšu vērā ieteikumus, lai uzlabotu savu sniegumu. Jauns izaicinājums ir auto šosejas sacensības, jau tagad nedaudz satraucos, bet vilinājums ir liels."

"LMT AA mērķis ir atbalstīt autosportistus to karjeras sākumā, sniegt padomu, virzīt uz mērķi. Ingus ir jauns sportists, kas šogad piedalīsies ne tikai Latvijas mēroga sacensībās, bet arī Ziemeļeiropas zonas jeb NEZ kroskartu čempionātā. Tā kā Ingus brauks arī rallijkrosa un autošosejas sacensībās, šī viņam būs saspringta sezona, un galvenais ir atrast to pareizo ceļu, pa kuru virzīties," saka LMT Autosporta Akadēmijas vadītājs Dainars Dambergs.

LMT Autosporta Akadēmijā savulaik iesaistījušies un panākumus guvuši vairāki šobrīd jau zināmi autosportisti – Ralfs Sirmacis, Reinis Nitišs, Jānis Baumanis, Beate Klipa un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!