Foto: Publicitātes foto

LMT Autosporta Akadēmijas Skolu kartinga kausa otrajā sezonā startēs jau 15 izglītības iestādes, kas tika izvēlētas no 22 pieteikumiem, informē LMT Autosporta Akadēmijas preses dienests.

Interesi turpināt dalību projektā izrādīja visas 11 skolas, kas Skolu kartinga kausā startēja iepriekšējā sezonā. Tās piedalīsies sacensībās arī šogad, startējot ar pērn dāvanā saņemtajiem kartingiem. Ņemot vērā lielo interesi, šogad dalībnieku skaits tika paplašināts līdz 15 mācību iestādēm. Par projekta jaunajiem dalībniekiem tika izraudzītas vēl četras - Siguldas novada Jaunrades centrs "Motodarbnīca", Ventspils Tehnikums, Saldus Bērnu un jaunatnes centrs un Aizkraukles Profesionālā vidusskola.

Kopumā interesi par dalību Skolu kausa seriālā izrādīja 22 Latvijas izglītības iestādes: tehnikumi, vidusskolas un bērnu un jauniešu jaunrades centri.

Arī šogad par Skolu kartinga kausa trofeju cīnīsies nevis individuāli sportisti, bet skolu komandas. Tiks vērtēti sportiskie rezultāti, komandas tehniskā jaunrade, attieksme pret saņemto tehniku, komandas atpazīstamība un fanu kustība. Jauniešiem tiks rīkoti gan teorētiskie semināri, gan praktiskie treniņi.

Šogad būs nelielas izmaiņas pērnā gada dalībnieku rindās. PIKC Rīgas Valsts tehnikums dalības stafeti LMT Autosporta Akadēmijas Skolu kartinga kausā nodos savai Krāslavas teritoriālajai struktūrvienībai. Rīgas Valsts tehnikuma jauniešu teicamie rezultāti pērnā gada sacensībās ieinteresēja arī tehnikuma struktūrvienību audzēkņus, un, tā kā Krāslavā tiek apmācīti auto virsbūves speciālisti un jaunieši brīvajā laikā darbojas auto krosa pulciņā, dalība projektā būs lieliska iespēja popularizēt autosportu arī Latgales reģionā.

Izvēloties projekta dalībniekus, žūrija vērtēja mācību iestādes ieinteresētību projektā, skolēnu skaitu un skolas ģeogrāfisko izvietojumu. Būtisks priekšnoteikums, lai skolas pārstāvētu visus Latvijas reģionus – Kurzemi, Vidzemi, Zemgali, Latgali un Rīgu.

LMT Autosporta Akadēmijas Skolu kartinga kausa 2017 dalībnieki:
PIKC Daugavpils Būvniecības tehnikums
Edgara Kauliņa Lielvārdes vidusskola
Jelgavas Amatu vidusskola
Kandavas Lauksaimniecības tehnikums
Malnavas koledža
PIKC Liepājas Valsts tehnikums
Priekuļu tehnikums
PIKC Rīgas Valsts tehnikums Krāslavas teritoriālā struktūrvienība
PIKC Rīgas Tehniskā koledža
Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma Saulaines teritoriālā struktūrvienība
Smiltenes tehnikums
Siguldas novada Jaunrades centra "Motodarbnīca"
Ventspils Tehnikums
Saldus bērnu un jaunatnes centrs
Aizkraukles Profesionālā vidusskola

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!