"LMT Autosporta Akadēmijas" Skolu kartingu kausa seriāla pirmajās sacīkstēs, kurās piedalās 11 Latvijas skolas, uzvaras laurus plūca Rīgas Tehniskās koledžas komanda, informē seriāla rīkotāji.

Pirmais "ProKart kauss 2016" posms risinājās Ropažos, Sporta kompleksā "333", un tajā startēja visas 11 "LMT Autosporta Akadēmijas" Skolu kartingu kausa pirmās sezonas komandas. Pirms sacensībām komandas aizvadīja vairākus individuālos un kopējos treniņus.

"Būtiski, ka šodien startēja visas mūsu skolu komandas. Cīņa bija interesanta, īpaši tādēļ, ka jaunieši tāda veida sacīkstēs piedalījās pirmo reizi," saka "LMT Autosporta Akadēmijas" vadītājs Dainars Dambergs." Varu teikt, ka aptuveni četras no mūsu komandām jau ir ļoti labā līmenī, lai startētu attiecīgās sacensībās. Pārējo komandu rezultāti arī ir labi, un pavisam noteikti jauniešos ir potenciāls! Taču pats galvenais, ko es ieraudzīju sacīkšu gaitā – komandas pašas vēlas attīstīties un mācīties."

Komandas uz sacīkstēm līdzi bija ņēmušas arī savus fanu pulkus, kuri atbalstīja savējos kā vien varēja – ar plakātiem, gavilēm un saukļiem. Atbalstītāji bija padomājuši arī par īpašiem tērpiem, lai uzreiz būtu skaidrs, kura tad ir viņu komanda.

Nākamais "ProKart kauss 2016" posms un "LMT Autosporta Akadēmijas" Skolu kartingu kausa ieskaites sacīkstes notiks 11. jūnijā Madonā, tad 2. jūlijā Ropažos, Sporta kompleksā "333", 10. septembrī Jelgavā un noslēdzošais posms - 1. oktobrī atkal Ropažos, Sporta kompleksā "333".

"LMT Autosporta Akadēmijas" Skolu kartingu kauss tapis, "LMT Autosporta Akadēmijai" sadarbojoties ar Latvijas Mobilo Telefonu, Latvijas Automobiļu federācijas Kartingu komisiju un Valsts izglītības satura centru. Projekts paredzēts tehnikumu audzēkņiem un vidusskolēniem. Tā mērķis – veicināt un iedvesmot skolu audzēkņus motivēti aizpildīt brīvo laiku, izglītot sevi tehniskajā jaunradē, kā arī pievērsties autosportam. Lai to veicinātu, skolas saņēmušas Itālijā ražotos "Extreme Kart" sporta kartingus. Tāpat jauniešiem jau ir notikuši un vēl paredzēti semināri un treniņi Latvijā populāru autosportistu vadībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!