Foto: Mārtiņš Jankovskis

Pēc "LMT Autosporta Akadēmijas" Skolu kartingu kausa ceturtā posma kopvērtējuma vadībā ir izvirzījusies Smiltenes tehnikuma komanda, kura Jelgavā izcīnīja savu pirmo posma uzvaru, informē sacensību rīkotāji.

Smiltenes tehnikuma komanda ar tās pilotu Rinaldu Bērziņu sacensību ceturtajā posmā izrāvās pirmajā vietā, nodrošinot sev uzvaru ne vien konkrētajā sacensību posmā, bet arī līdera pozīciju kopvērtējumā. Savukārt "ProKart kauss 2016" ieskaitē šajā posmā Rinalds, kurš iepriekšējos trīs posmos pārmaiņus ieņēma otrās vai trešās vietas, izcīnīja augsto 2. vietu.

Patīkamu pārsteigumu sagādāja Rīgas Valsts tehnikums, izcīnot 3. vietu Jelgavas posmā. Savukārt Rīgas Tehniskās koledžas komanda sacensības noslēdza 5. vietā, pirmo reizi izkrītot no līderu trijnieka. Tomēr, neskatoties uz neveiksmi, viņi saglabā vietu starp trim labākajām komandām sacensību kopvērtējumā. Nemainīgi starp līderiem atrodas arī Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma komanda, kas ierindojās 2. vietā, tādu pašu pozīciju ieņemot arī kopvērtējumā.

"ProKart kauss 2016" sestajā un "LMT Autosporta Akadēmijas" Skolu kartingu kausa 4. posmā, "Jelgava Street Race", turpinājās sīva cīņa starp 11 komandām, kas pretendē uz "LMT Autosporta Akadēmijas" Skolu kartingu kausa uzvarētāja godu. Šīs sacensības bija īpašas ar to, ka notika pilsētas ielās un jauniešiem bija iespēja izbaudīt pilnīgi atšķirīgu sacensību vidi un emocijas, jo šoreiz sacensības vēroja arī prāvs skatītāju pulks.

"Ja runājam par šīm sacensībām, jāsaka, ka tās neapšaubāmi bija interesantas, skatāmas, taču arī salīdzinoši bīstamas," saka "LMT Autosporta Akadēmijas vadītājs" Dainars Dambergs. "Jauniešiem bija jābrauc "ar galvu", ko apliecināja arī vairākas avārijas situācijas. Šoreiz pierādījās, ka tieši tie, kuri vairāk piedomāja pie sava braukšanas stila, veiksmīgāk izbrauca sacensības. Lai gan šādas pilsētas trases ir bīstamākas, uzskatu, ka reizi gadā šādas sacensības ir nepieciešamas. Man ir liels prieks arī par Smiltenes tehnikuma komandas pilotu Rinaldu Bērziņu, kurš "ProKart kauss 2016" ieskaitē ieguva augsto 2vietu. Šis rezultāts pierāda, ka nopietna un saprātīga pieeja sporta veidam un apdomāta braukšana nes augļus!"

Nākamās un noslēdzošās "LMT Autosporta Akadēmijas" Skolu kartingu kausa ieskaites sacīkstes notiks 1. oktobrī Ropažos, Sporta kompleksā "333". Vienlaikus tas būs arī "ProKart kauss 2016" seriāla noslēdzošais posms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!