Ceturto uzvaru ceturtajā Polijas "Nice" spīdveja līgas čempionāta mačā guva Daugavpils "Lokomotīve" – Opolē ar 58:31 tika pieveikta vietējā komanda "Kolejarz".

Jau kopš mača sākuma bija skaidrs, ka mājiniekiem nekas "nespīd" – pēc pieciem braucieniem bija 22:8, bet pēc astoņiem – 34:14 daugavpiliešu labā. Sekmīgi komandas rindās atgriezās Ķasts Puodžuks, kurš ne tikai atveda 12 punktus (tik pat arī Jūnasam Kīlmekorpi), bet 3. braucienā arī sasniedza Opoles mototreka rekordu – četri apļi veikti 59,59 sekundēs.

Četras uzvaras, protams, priecē, turklāt trīs no tām gūtas pretinieku mototrekos, taču galvenie konkurenti vēl tikai gaida un nākamie divi mači "Loko" būs tieši ar diviem no tiem – 1. maijā savā mototrekā ar Ržešuvas "Stal", kas pērn izkrita no Ekstralīgas, bet pēc nedēļas viesos ar Pilas komandu "Polonia", kurai pašreiz tāpat kā daugavpiliešiem ir 8 punkti. Lieki teikt, ka "Loko" sastāvs šajos mačos būs iespējami labākais un šajā kontekstā priecē mūsu junioru sniegums.

Pirms sezonas tieši junioru līnija izskatījās vājākā, taču vismaz pirmajos četros mačos viņu devums ir lielāks nekā tika gaidīts. Tiesa, arī viņiem ar Nice līgas labākajiem junioriem tikšanās vēl tikai būs, taču tik un tā punktu raža junioriem ir krietni lielāka nekā tika cerēts. Piemēram, mačā Opolē Jevgeņijs Kostigovs un Dāvis Kurmis ar 5:1 uzvarēja ne tikai savā junioru braucienā (pirmo reizi karjerā "Nice" līgas mačā pirmais braucienā finišēja Kurmis), bet arī 14. braucienā. Kostigovs savāca 8 punktus un atkārtoja savu karjeras rekordu Nice līgas mačos, bet Kurmis atveda 6 punktus un tas ir viņa karjeras rekords "Nice" līgā. Dienu iepriekš viņi abi un Oļegs Mihailovs piedalījās "Nice" kausa izcīņā junioriem Ribņikā,kur Kostigovs ieņēma otro vietu, bet Kurmis un Mihailovs sakrāja pa 7 punktiem, sacenšoties ar saviem krietni pieredzējušākiem (sacensību skaita ziņā) vienaudžiem un nedaudz vecākiem braucējiem. Tas visiem trim noteikti nāca par labu. Iepriekš jau minēju, ka sen mums nav bijusi tik plaša talantīgu jauno braucēju plejāde, turklāt vairākiem no viņiem ir vēl tikai 15 vai mazāk gadu un viņi vēl nedrīkst startēt oficiālās starptautiskās sacensībās. Pieredzes iegūšanas ziņā svarīgas būs arī sacensības 21. maijā Rīgā – CSDD Biķernieku kompleksās sporta bāzes mototrekā Latvijas junioru komanda sacentīsies ar kādu no Somijas klubiem, kurā pārsvarā arī būs juniori.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!