Foto: Romualds Rubenis
Daugavpils spīdveja komanda "Lokomotīve" svētdien savā trekā izcīnīja uzvaru Polijas pēc spēka otrās līgas jeb "Nice" fināla pirmajā duelī.

Daugavpilieši ar rezultātu 47:43 pārspēja Lodzas "Orzel" vienību.

"Lokomotīves" labā šajā cīņā pa desmit punktiem guva Frēdriks Lindgrēns, Ķasts Puodžuks, Jūnass Kilmakorpi un Andžejs Ļebedevs.

Pēc nedēļas Lodzas trekā norisināsies otrā finālcīņa.

Regulārā turnīra kopvērtējumā "Lokomotīve" ar 32 punktu 18 cīņās ieņēma otro vietu, par astoņiem punktiem atpaliekot no "Orzel" vienības, bet trešā ar 28 punktiem bija Čenstohovas "Eko-Dir Wlokniarz" komanda.

Iepriekšējā sezonā "Lokomotīve" triumfēja "Nice" līgā, iegūstot tiesības šosezon piedalīties ekstralīgā. Tomēr ekstralīgas noteikumi paredz, ka šajā turnīrā drīkst piedalīties komandas tikai no Polijas, tādējādi "Daugavpils" vienība turpina startēt "Nice" līgā, kas piedzīvoja ievērojamas pārmaiņas. Pēc Polijas Spīdveja federācijas lēmuma šosezon divas valsts zemākās līgas apvienotas vienā un tajā sacentās 11 komandas. Pamatturnīrā komandas aizvadīja divus apļus, un divas labākās komandas iekļūst finālā, kas vēlreiz savā starpā aizvadīs divas sacensības.

Finālsacensību uzvarētājs iegūs tiesības startēt ekstralīgā, kas tiek uzskatīta par spēcīgāko pasaulē. Savukārt otrās vietas ieguvēja spēkosies ar ekstralīgas septītās vietas īpašnieci par tiesībām startēt spēcīgākajā Polijas līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!