Foto: vk.com/lokomotive_lv
Finansiālās problēmas piedzīvojošā Daugavpils "Lokomotīves" spīdveja komanda svētdien Polijas pēc spēka otrās līgas jeb "Nice" čempionāta pusfināla atbildes duelī viesos ar 46:54 zaudēja Gdaņskas "Zdunek Wybrzeze" vienībai, noliekot šīs līgas čempionu pilnvaras.

Pirmajā duelī 29. augustā mājās "Lokomotīve" uzvarēja ar 46:44, tomēr tagad divu maču summā zaudēja ar 92:98.

Svētdien Latvijas komandas rindās ar desmit punktiem izcēlās Maksims Bogdanovs un Oļegs Mihailovs, kamēr Ķasts Poudžoks atveda astoņus punktus.

Jāizceļ tieši juniora Mihailova sniegums, kurš savā trešajā braucienā pārspēja abus pretinieku komandas vadošos braucējus Oskaru Fajferu un Andersu Tomsenu.

Tikmēr uzvarētājiem ar 13 punktiem izcēlās dānis Mikels Behs, kā arī Oskars Fajfers. Zīmīgi, ka Beham šīs bija debijas sacīkstes Gdaņskas komandā, kurai viņš pievienojās pirms divām dienām, savukārt "Zdunek Wybrzeze" rīcībā bija vien pāris stundas pirms brauciena, neaizvadot nevienu treniņu, taču vienalga uzvarot trīs no pieciem braucieniem, bet vēl divos finišējot otrais.

"Lokomotīvei" neveiksmīgas bija cīņas beigas, jo divos no pēdējiem trim braucieniem tā zaudēja ar 1:5, bet vēl vienā pretiniekiem piekāpās ar 2:4.

Zīmīgi, ka abas komandas tikās arī noslēdzošajā regulārā čempionāta cīņā, "Lokomotīvei" ar novājinātu sastāvu izcīnot graujošu uzvaru ar 50:28.

"Lokomotīve" par "Nice" čempionāta uzvarētājiem bija kļuvuši iepriekšējos divos gados.

Ziņots, ka "Lokomotīvi" šosezon piemeklējušas finansiālas problēmas un tai ir lieli parādi, tomēr informācija liecina, ka tā ieguvusi papildus finansiālo atbalstu, turklāt klubam 25 000 eiro plāno piešķirt Daugavpils pašvaldība.

Polijas otrās līgas regulārā čempionāta noslēgumā "Lokomotīve" ar 20 punktiem 14 cīņās ieņēma trešo vietu, bet "Zdunek Wybrzeze" vienība ar 22 punktiem bija otrā, kamēr regulārajā turnīrā ar 28 punktiem triumfēja Tarnovas "Grupa Azoty Unia".

"Lokomotīve" pērn otro gadu pēc kārtas kļuva par Polijas pēc spēka otrās jeb "Nice" līgas uzvarētājiem, finālā divu cīņu summā ar trīs punktu pārsvaru pārspējot Lodzas "Orzel" komandu. Pēc noteikumiem "Nice" līgas uzvarētāji iegūst tiesības startēt ekstralīgā, tomēr "Lokomotīvei" tas atkal tika liegts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!