Foto: vk.com/lokomotive_lv

Latvijas spīdveja komanda Daugavpils "Lokomotīve" piektdien piedzīvoja zaudējumu Polijas pēc spēka otrās līgas jeb "Nice" čempionāta pirmajā pusfinālā.

Daugavpilieši savā trekā pirmajā pusfinālā duelī ar rezultātu 43:47 piekāpās Ļubļinas "Speed Car Motor" vienībai.

"Lokomotīves" rindās rezultatīvākais ar 16 punktiem bija zviedrs Peters Ljungs, kurš uzvarēja četros no sešiem braucieniem. Deviņus punktus atveda soms Timo Lahti, seši punkti bija Ķastam Puodžukam, piecus punktus izcīnīja Oļegs Mihailovs, trīs punktus guva Artjoms Trofimovs, bet Jevgēņijs Kostigovs un Vadims Tarasenko katrs tika pie diviem punktiem.

Otrs pusfināla duelis gaidāms pēc nedēļas.

Jau ziņots, ka "Lokomotīve" pēdējā kārtā ar rezultātu 50:39 pārspēja Gņezno "Car Gwarant Start" vienību, kas ļāva sasniegt pusfinālu.

Polijas otrās jeb "Nice" līgas kopvērtējumā "Lokomotīve" ar 21 punktu 14 cīņās ieņēma trešo vietu. Par diviem punktiem vairāk ir Gņezno "Car Gwarant Start" komandai, bet līdere ar 26 ir "Speed Car Motor" vienība.

"Lokomotīve" 2015. un 2016. gadā triumfēja "Nice" čempionātā, tomēr pērn apstājās pusfinālā. Vienību iepriekšējā sezonā piemeklēja finansiālas problēmas un tai bija lieli parādi, tomēr sezonu izdevās pabeigt. Pēc noteikumiem "Nice" līgas uzvarētāji iegūst tiesības startēt ekstralīgā, tomēr "Lokomotīvei" tas abas reizes tika liegts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!