Foto: DELFI
Daugavpils "Lokomotīves" spīdveja komanda turpina būt starp divām spēcīgākajām komandām Polijas "Nice" spīdveja līgā un izskatās, ka pašreiz visreālāk līdz durvīm uz Ekstralīgu būs aizbraukt tieši pa otrās vietas "sliedēm".

33 grādu karstums (tribīnē saules pusē – visi 40 grādi!)nekļuva par iemeslu apmēram 4000 skatītājiem nenākt atbalstīt savu komandu mačā ar vienu no tās sekotājām Pilas "Polonia" (savulaik bija Polijas čempione, savulaik šajā komandā brauca spīdveja "Profesors" dānis Hanss Nīlsens). Pirmā riņķa mačā Pilā mūsējie bija uzvarējuši ar 49:40, taču tas nenozīmēja, ka uzvara un trīs punkti (papildpunkts par uzvaru arī otrajā mačā)savā mototrekā nāca viegli.

"Loko" rindās nebija abu pašreiz labāko junioru Jevgeņija Kostigova un Artjoma Trofimova, kuri nevarēja paspēt atgriezties no Eiropas junioru čempionāta pusfināla Francijā (Kostigovam pietrūka divu punktu, lai tiktu finālā un pie visa vainojama garā pauze bez sacensībām – tikai pāris treniņi un trīs braucieni mačā Čenstohovā – savainojuma dēļ). Labi, ka mums tagad ir vēl trīs juniori un tagad laikam pirmo reizi izjutām junioru rezervju nozīmi. Savukārt zviedrs Fredriks Lindgrens tikai mača dienā ieradās no Prāgas, kur iepriekšējā vakarā iekļuva pusfinālā Čehijas "Grand Prix" izcīņā jeb spīdveja GP seriāla 4. posmā. Tiesa, viesi nevarēja rēķināties ar austrāliešu talantu (būdams vēl juniors, šogad jau kļuva par Austrālijas čempionu) Brediju Kurcu,kurš nevarēja paspēt ierasties pēc sestdienas mača Anglijā. Tā ka sastāva ziņā priekšrocību nebija nevienai no komandām.

Pirmie četri braucieni beidzās neizšķirti 3:3 un jau tad bija skaidrs, ka gaidāma sīva spēkošanās. Panākt pārsvaru "Loko" palīdzēja trīs 5:1 uzvaras – divreiz Lindgrena un Andžeja Ļebedeva, bet vienreiz Maksima Bogdanova un Ķasta Puodžuka izpildījumā. Piecus braucienus pirms mača beigām pirmo reizi izdevās iegūt desmit punktu pārsvaru – 35:25. Un labi, ka tā bija noticis, jo 11. braucienā Norberts Košcjuhs, sadūries ar savu pārinieku Pjotru Švistu, piedzīvoja kritienu un notrieca vienu no "Loko" līderiem Jūnasu Kīlmekorpi, kurš atkārtoto braucienu ar pūlēm vēl aizvadīja (atveda punktu), bet turpmāk mačā vairs piedalīties nevarēja. Intriga par laimi vairs neatgriezās – uzvara ar 51:39 deva kārotos trīs punktus.

"Lokomotīve" ar 19 punktiem 11 mačos Nice līgā pašreiz ir otrā, tikai par punktu vairāk (un mačs mazāk) ir Lodzas "Orzel" komandai, taču izskatās, ka būs jānodarbojas nevis ar "ērgļu" ķeršanu, bet gan jācenšas saglabāt otro vietu. Nākamais mačs mūsējiem ir 3. jūlijā tieši Lodzā, taču uz to pēc sacensībām iepriekšējā vakarā nevar paspēt Lindgrens un Kīlmekorpi. Kā jau to varēja paredzēt, tad "Orzel" nepiekrita pārcelt mača sākumu pāris stundas vēlāk. Nāksies iztikt bez diviem līderiem un braukt ar četriem junioriem.

Tieši tāpēc otrās vietas sliedes "Lokomotīvei" pašreiz ir reālākais variants, kā tikt līdz Ekstralīgas durvīm – pirmās divas komandas pēc regulārās sezonas aizvadīs mačus par tikšanu Ekstralīgā. Vai mūs tur tagad gaida un ielaidīs – tas jau ir cits temats un tas būs aktuāls tad, kad būsim stabilāk otrajā vietā. Pašreiz no mums tikai par 3 punktiem atpaliek Žešuvas "Stal", par 6 punktiem – Pilas komanda un par 7 punktiem (viens mačs mazāk) – Čenstohovas komanda, bet priekšā vēl 7 mači un ar tagadējo tuvāko sekotāju Žešuvas komandu jātiekas tās mototrekā jau 10. jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!